Dark Mode On / Off

Verstoorde nachtrust door herhaaldelijk plassen

s'Nachts vaak plassen

De nachtrust kan aardig worden verstoord als je telkens maar weer naar het toilet moet om te plassen. Naarmate we ouder worden is de kans aanwezig dat de capaciteit van de blaas kleiner is geworden maar bij mannen kan het ook zijn dat een vergroting van de prostaat de boosdoener is. Het met name ‘s nachts vaak moeten plassen kan zogezegd allerlei redenen hebben. Wel iets om even bij stil te staan.

Ook suikerziekte kan een reden zijn, of mogelijk hartfalen. Wanneer je overdag vaak dikke voeten krijgt is dat een teken dat je teveel vocht vast houdt. Zodra je in bed ligt merk je, dat je vaker dan normaal moet plassen. Het vocht verdwijnt hierdoor en je zult zien dat de dikke voeten ‘s morgens zijn verdwenen.

Om te kijken of je leefwijze misschien ook een rol speelt, kun je proberen om de avondmaaltijd, waarin ook vocht voorkomt, niet te laat in de avond te nemen en om ‘s avonds niet teveel te drinken. Wanneer de problemen blijven aanhouden kun je deze het beste voorleggen aan de huisarts.

Bron: Medisch60plus

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen