Dark Mode On / Off

Vijftig procent is oververzekerd voor zorgverzekering

veel mensen te goed verzekerd

Zorgverzekeraars halen mensen over om zich te goed te verzekeren

Nederlanders geven onnodig veel geld uit aan hun zorgverzekering. Volgens de hoogleraren Wim Groot (gezondheidskunde) en Hugo Keuzenkamp (verzekeringskunde) in het Nederlands Dagblad is ongeveer 50 procent oververzekerd en kost het hen dan ook onnodig veel geld.

Naast het basispakket heeft 90 procent nog een aanvullende verzekering. Wie geen of weinig problemen ondervindt met zijn gezondheid is, geen fysiotherapie nodig heeft en geen alternatieve geneeswijzen wil, heeft dan ook geen aanvullende verzekering nodig. Ook Keuzenkamp en Wynand van de Ven, hoogleraar sociale ziektekostenverzekering, zijn het eens met deze stelling.

Nederlanders willen geen risico nemen en hebben er een flink bedrag voor over om zich veilig te voelen, zegt Van de Ven. Deze volksaard kan heel oneconomisch uitpakken. Zorgverzekeraars praten teveel op de mensen in waardoor men bang wordt om zich te laag te verzekeren. Zorgverzekeraars bewerkstelligen dat mensen een ruime aanvullende verzekering afsluiten, meent Groot. Op de verkoop van aanvullende verzekeringen wordt flink winst gemaakt, op de basisverzekering draaien ze verlies. Collega Van de Ven raadt relatief gezonde Nederlanders aan om goed te bekijken of ze een aanvullende verzekering wel nodig hebben.

Bron: Gezonder Worden

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen