Dark Mode On / Off

Vijftigplusser: knuffelen in plaats van vrijen

Vijftigplusser: knuffelen in plaats van vrijen

Vijftigplussers: een vrijpartij wordt langzaamaan ingenomen door knuffelen

Het discussieprogramma Hollandse Zaken dat werd uitgezonden door Omroep Max maakte de uitkomsten bekend van een onderzoek naar vrijen onder vijftigplussers. Het seksleven speelt bij een meerderheid van de 1.100 ondervraagden niet zo’n hele grote rol meer. Ongeveer 70 procent gaf aan dat dit het gevolg is van het ouder worden en dat men dit ook accepteert. Eénmaal een leeftijd bereikt hebbende boven de 50 jaar neemt het verlangen naar het vrijen steeds meer af. Ook lichamelijke klachten worden als oorzaak gezien. Zo spelen impotentie, overgangsklachten en andere gezondheidsproblemen ook een rol.

Ongeveer 40 procent van de ondervraagden geeft zijn of haar seksleven een onvoldoende en een heel klein aantal zoekt ook echt hulp voor dit probleem.

Onderling wordt er door de stellen niet of nauwelijks gesproken over het bestaande liefdesleven. Men vindt het goed zo en de plek van een vrijpartij wordt langzaamaan ingenomen door het knuffelen. Bijna 50 procent is er wel voorstander van om een hulpmiddel te gaan gebruiken. Men heeft niets tegen het gebruik van bijvoorbeeld een erectiepil om het liefdesleven weer op gang te brengen.

Van de ondervraagden gaven één op de vijf alleenstaande ouderen te kennen af en toe nog seksueel contact te hebben.

Bron: Tubantia

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.