Dark Mode On / Off

Visum Turkije | Turkije meldt afschaffing visum

Visum voor Turkije niet langer nodig

Visum voor Turkije niet meer nodig.

Officiële website eVisa Turkije lanceert Nederlandstalige website

De website www.evisa.gov.tr, de officiële versie het elektronische visum van Turkije, heeft een Nederlandstalige taalmodule toegevoegd. Vanaf nu kunnen vakantiegangers ook in het Nederlands een e-visum aanvragen.

Geen visum meer nodig

Nederlanders die op vakantie gaan naar Turkije hebben geen toeristenvisum meer nodig. Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat dit document vanaf 2 maart 2020 vervalt voor toeristen uit Nederland, België, Oostenrijk, Spanje, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Herinnering aangepaste regelgeving reisdocumenten

Per 1 januari 2015 is de Turkse regelgeving voor de geldigheidsduur van reisdocumenten aangepast. Nederlandse vakantiegangers die naar Turkije reizen, dienen in het bezit te zijn van een paspoort of ID kaart die na afloop van de visumperiode nog minimaal 60 dagen geldig is. Het Turkse vakantievisum heeft een standaard geldigheidsduur van 180 dagen, waarbinnen de vakantieganger maximaal 90 dagen in het land mag verblijven.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.