Dark Mode On / Off

Vliegpassagier | Dan liever minder ruimte…

vliegpassagier heeft liever minder ruimte dan...

Vliegpassagier met nare lichaamsgeur zien we graag ergens anders plaatsnemen.

Uit een onderzoek gehouden onder 1500 Nederlanders door de vliegticket zoekmachine Skyscanner blijkt dat we het niet zo erg vinden om tijdens onze vliegreis naast iemand te zitten die veel ruimte inneemt. Slechts 1,4 procent van de ondervraagden vreest iemand naast zich met overgewicht. Dat is anders als het gaat om passagiers met een vervelende lichaamsgeur. Maar liefst 42,5 procent hoopt niet naast iemand te moeten zitten die een nare lichaamsgeur verspreidt.

Kleine kinderen

Hoe leuk dan ook, toch zit 18,5 procent van de vliegpassagiers tijdens een vlucht niet graag naast een baby of klein kind. Ook de buurman of buurvrouw die een flinke alcoholische slok op heeft zien we liever ergens anders plaats nemen.

Hieronder staan de uitslagen van het onderzoek op een rijtje.

Wie zien we het liefst niet naast ons zitten tijdens een vliegreis.

1 Buurman-vrouw met nare lichaamsgeur 42,5 %
2 Baby of klein kind 18,5 %
3 Persoon met teveel alcohol op 15  %
4 Groep die onderweg is naar  vrijgezellenfeest 13,5 %
5 Persoon die erg veel praat 3 %
6 Persoon die erg verkouden is 2,5 %
7 Slapende buurman of buurvrouw op je schouder 2 %
8 Een paar dat niet van elkaar kan afblijven 1,6 %
9 Persoon die lijdt aan overgewicht 1,4 %

Bron: Skyscanner

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.