Dark Mode On / Off

Voorkom stank en ongedierte gft-container

stank uit gft container

GFT-Container | Tips ter voorkoming van stank en ongedierte bij warm weer

De gft-container is op warme dagen vaak een bron van ergernis. Hoe voorkom je stank en maden in de gft-container? Er bestaan een aantal middeltjes die afdoende werken. Allereerst zorg je dat de container op een beschutte plek staat, hoe koeler hoe beter. Gooi alleen gedroogd afval in de container. Laat gras, tuinafval en vochtige etensresten eerst drogen. Etensresten die snel bederven en gaan stinken kun je het beste eerst in een krant verpakken en dan in de container gooien. Vlees- en visafval verpakken in een plastic zak en in de grijze container gooien, als deze het eerste wordt geleegd. Dat geldt ook voor vieze luiers.

Aan te raden is om de gft-container geregeld schoon te maken met groene zeep. Wanneer de container is opgedroogd kun je een krant of stro onderin gooien, zodat bij het legen, geen resten achterblijven. Vraag de buren of zij de container in de vakantieperiode bij de straat willen zetten.

Tips ter voorkoming van stank

  • Doe in een oude panty wat mottenballen. Maak deze aan het handvat vast en hang hem aan de binnenkant van de container. Wanneer de container wordt geleegd, blijft de panty hangen. De mottenballen voorkomen vliegen en een vieze geur
  • De binnenkant van de container bespuiten met azijn
  • Er zijn ook biologisch afbreekbare papieren zakken in de handel, die je in de container kunt hangen
  • Maden kun je voorkomen door iedere keer als je er iets ingegooid hebt, een beetje zout over te strooien
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.