Dark Mode On / Off

Waarom wandelen op goede wandelschoenen?

goede wandelschoenen zijn belangrijk

Waarom wandelen | Wandeling in buitenlucht is gezond, vermindert stress en voorkomt hart- en vaatziekten.

Veel mensen, met name 50-plussers, hebben het wandelen ontdekt. Twijfel jij nog of wandelen iets voor je is? Hieronder sommen we een aantal redenen op om lekker te gaan wandelen:

Gezond

Wandelen is gezond. Wandelen is volgens wetenschappers zelfs de beste vorm van lichaamsbeweging. Waarom is wandelen zo gezond? Naast het inademen van gezonde buitenlucht vermindert het de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk. Daarnaast verminder je tijdens een wandeling ook de stress. Met wandelen ben je er even uit, sommige mensen zien wandelen dan ook als een vorm van meditatie of bezinning.

Je ziet meer

Als wandelaar zie je ook veel meer van de omgeving dan bijvoorbeeld fietsers. Dit komt omdat iedere snelheid hoger dan ons looptempo, ons een stukje van ons waarnemingsvermogen ontneemt.

Contact

Als wandelaar leg je snel contact met anderen. Voor mensen die wat eenzaam zijn, is een wandeling een ideale gelegenheid om mensen tegen te komen en over koetjes en kalfjes te praten. Ook is het gezellig om met een vast maatje te wandelen.

Waar wandelen?

Het blijkt trouwens dat Gelderland de meest favoriete wandelprovincie is. Op zich is dit logisch: Gelderland heeft de meeste bossen en de aanwezigheid van bos is belangrijk voor de gemiddelde wandelaar. Een wandelroute is snel gekozen, er zijn er veel in deze provincie.

Goed schoeisel

Besluit je om actief te gaan wandelen, bijvoorbeeld om gezondheidsredenen? Dan is het van belang dat je goede, stevige wandelschoenen aanschaft, zoals deze. Laat je vooraf goed adviseren en kijk rond op internet voor wandelschoenen tegen een geschikte prijs.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen