Dark Mode On / Off

Walnoten houden aderen flexibel

Walnoten houden aderen flexibel

Walnoten kunnen schade aan de aderen voorkomen.

De BBC, die zich baseert op een studie van een Spaans ziekenhuis, meldt dat het eten van walnoten na de maaltijd, schade kan voorkomen aan de aderen. Veelal wordt aangenomen dat door het eten van verzadigde vetten de aderen steeds harder worden, waardoor het risico op hartziektes- en infarcten toeneemt.

Uit onderzoek blijkt dat walnoten er toe bijdragen de aderen flexibel en elastisch te houden. Er wordt wel gewaarschuwd dat men nu niet moet denken alles te kunnen gaan eten, als er maar walnoten aan toegevoegd worden.

Volgens de onderzoekers is het beter om walnoten te gaan gebruiken als onderdeel van een dieet met weinig verzadigde vetten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.