Dark Mode On / Off

Wandelen in Värmland

wandelen door Brabant

Wandelen in Värmland | Veel Nederlanders en Vlamingen gaan ‘Wandelen in Värmland’

De tweede druk van de gids ‘Wandelen in Värmland’ is vanaf heden verkrijgbaar. Door de grote belangstelling bij Nederlandse en Vlaamse wandelaars was de eerste druk na drie wandelzomers uitverkocht. De tweede, herziene druk bevat twee nieuwe wandelingen en de feedback van wandelaars op de eerste druk is verwerkt. Vorig jaar is de populaire gids in het Engels en Duits vertaald. In deze tweede druk zijn 24 (halve)dagwandelingen opgenomen, allemaal rondwandelingen. De 94 kleurenfoto’s, overzichtelijke routekaartjes en handige GPS-coördinaten  nodigen uit om de wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan. Wandelen in Värmland kost  € 14,95 in de boekhandel (ISBN 9789078194132). Op www.wandeleninvarmland.nl is een voorproefje te zien en kan een voorbeeldwandeling gedownload worden.

Wandelen in Värmland

Zo groen, uitgestrekt en leeg. Dat is het gevoel dat je steeds weer zult ervaren als je erop uit trekt in de Zweedse natuur. Al dat groen wordt afgewisseld met water. In ieder dal een rivier of beekje, achter elke heuvel een meer. De provincie is dunbevolkt, waardoor er veel ruimte is voor natuur. Niet voor niets is dit de regio waar jaarlijks de meeste elanden worden gezien. De ongereptheid en de rust maken Värmland tot een van de populairste bestemmingen voor toeristen die naar Zweden komen. Er zijn volop mogelijkheden voor outdoor-activiteiten en in de uitgestrekte natuur kun je prachtige wandelingen maken.

De gids

Voor de wandelingen die in de gids staan beschreven zijn de auteurs op zoek gegaan naar de leukste en mooiste tochten, verspreid over de hele provincie. Ze variëren in lengte van vijfenhalf tot ruim twintig kilometer, zodat er voor iedereen iets bij zit. De 24 wandelingen lopen veelal over gemarkeerde paden. Bij iedere routebeschrijving staat aangegeven hoe lang deze duurt, aangevuld met een zwaartecategorie (1 tot 3). De beknopte inleiding en de foto’s geven een goed beeld van wat je als wandelaar tegen kunt komen onderweg.

De uitgeverij

De wandelgidsen van One Day Walks worden allemaal in eigen beheer gemaakt. De schrijvers lopen alle wandelingen zelf. Er is veel ruimte voor de foto’s, die ook allemaal zelf gemaakt worden. De gidsen hebben een heldere, zelf ontwikkelde opzet en ook de kaarten worden gemaakt volgens een eigen concept. Waar anderen kiezen voor snelle vertalingen, werkt One Day Walks, langzaam maar gestaag, aan een reeks van gidsen waarvan de wandelingen beproefd en getest zijn. Er zijn tot nu toe zeven titels in het Nederlands verschenen, waarvan er inmiddels twee in het Engels en twee in het Duits zijn vertaald. Uiteraard zijn de auteurs ook daar zelf nauw bij betrokken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen