Dark Mode On / Off

Wat kun je doen tegen reisziekte

Last van reisziekte? | Ga uitgerust op reis

Voor veel mensen is het geen enkel probleem om een lange autorit, vlieg, bus-of bootreis te maken. Anderen daarentegen worden al na enkele uren duizelig, beginnen te zweten en worden misselijk. Ook hoofdpijn en paniekgevoelens kunnen voorkomen. Reisziekte dus, erg vervelend.

Heb je daar vaker last van, zorg dan dat je lekker uitgerust op reis gaat. Een tabletje tegen reisziekte wil ook wel helpen. Drink in ruime mate water voordat je vertrekt. Eet niet overmatig veel maar ga ook niet met een lege maag op stap. Tijdens de reis kun je het beste wat fruit of crackers nemen en lekkere ruimzittende kleren dragen.

Wat moet niet? Wel, niet roken cq meeroken, geen alcohol en niet gaan lezen. Ga niet met je rug in de reisrichting zitten maar kijk vooruit. Ga je vliegen vraag dan een plaats op een stoel tussen de vleugels. Dat is een stabiele plek. Ook bij een bootreis kun je het beste ergens in het midden blijven en in de auto juist voorin gaan zitten.

Voel je aankomen dat het niet goed gaat, oriënteer je dan strak op één punt voor je, aan de horizon.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.