Dark Mode On / Off

Wat meer moeite krijgen met bewegen is helemaal niet zo raar

Traplift vergelijken

We blijven bijna allemaal tot op veel hogere leeftijd heel actief, veel actiever dan enkele tientallen jaren geleden. Waar vroeger het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd het moment was om vooral rustig aan te gaan doen, en te ‘genieten van de oude dag’, is dit nu steeds vaker het moment waarop mensen allerlei dingen gaan doen waar ze jaren niet aan toe zijn gekomen. Er ligt nog een hele levensfase klaar om van te gaan genieten, om in te reizen, nieuwe hobby’s te ontwikkelen en nu eindelijk eens precies te doen waar men zin in heeft. Heerlijk! Je zou bijna vergeten dat je er al heel wat jaren op hebt zitten, alhoewel je meestal niet kunt vermijden dat je lichaam je daar zo nu en dan aan helpt herinneren.

Beweeg jij nog net zo makkelijk als vroeger?

Ook al worden we steeds ouder, en zijn we tot op steeds hogere leeftijd heel actief, wil dat helaas nog niet meteen zeggen dat ons lijf niet zo zijn slijtagesporen gaat vertonen naarmate de jaren vorderen. Daar valt weinig aan te doen, en het is ook eigenlijk heel normaal. Gewrichten slijten nu eenmaal altijd een beetje, waardoor we met het vorderen der jaren strammer en stroever worden. Bijna niemand is op zijn zeventigste nog net zo lenig en beweeglijk als op zijn achttiende. Alles wat wordt gebruikt en beweegt is nu eenmaal onderhevig aan slijtage, en ons lichaam is daar helaas geen uitzondering op.

Gelukkig laten we ons daardoor niet al te hard tegenhouden. Wordt fietsen wat zwaar, dan gaan we gewoon over op een elektrische fiets. En gaat hardlopen lastig, dan wandelen we toch gewoon? Er valt nog genoeg te ontdekken en genieten! Je leven aanpassen aan je slijtende lijf, dat is vaak helemaal niet nodig. Nee, door te kiezen voor slimme oplossingen kun je gewoon blijven doen wat je graag wilt.

Ook in huis wat zaken aanpassen

Als bewegen wat lastiger gaat, dan ga je op zoek naar manieren om toch te kunnen blijven doen wat je wilt. Dat geldt voor je hobby’s en vrije tijd, maar ook als het gaat om wat meer praktische zaken. Merk je bijvoorbeeld dat de trap in huis je steeds meer moeite gaat kosten? Zoek daar dan een oplossing voor. Trapliften van Handicare worden steeds vaker geplaatst bij mensen die nog heel actief in het leven staan, maar net wat meer moeite krijgen met bewegen. De keuze hebben tussen het beklimmen van een trap of het nemen van de traplift is dan ideaal. Een kleine aanpassing, die ervoor zorgt dat jij ook binnenshuis kunt blijven doen wat je wilt.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen