Wat te doen met de tuin de komende maand

Misschien kun je in februari alweer het nodige tuinwerk gaan doen

Ondanks dat de zomer nog niet aanwezig is kan er bij iets hogere temperaturen toch al weer wat gedaan worden in de tuin. Met ’n beetje geluk kan in februari het lente-achtig aan doen. Wat kan er in de tuin dan alvast gedaan worden? Naast het aanleggen/verbeteren van paden en terrassen, het plaatsen van schuttingen, en dergelijke kan er vast aan het groen in de tuin gewerkt worden. Onder andere kun je bij vorstvrij weer alvast de bomen en struiken snoeien.

Daarnaast kan onkruid eenvoudig verwijderd worden en kan de bodem worden voorzien van de nodige meststoffen. Als het niet vriest is februari de ideale periode om bladverliezende planten te verpoten of te planten. Ook kan klimop uitstekend gesnoeid worden.

Heb je een gazon in de tuin? Doe hier bij voorkeur nog niks aan en wacht totdat het zeker niet meer gaat vriezen. En als je een vijver met vissen in de tuin hebt: wacht nog met het voeren van de vissen; voeren mag pas als het water een minimale temperatuur van 10 graden C heeft bereikt.