Dark Mode On / Off

Wat te doen tegen extreme prikangst

Vakantie | Voorzorgsmaatregelen van belang

Wat kun je doen om toch de noodzakelijke prikken te nemen?

Iedereen heeft wel eens prikken gehad, de persoonlijke ervaring bepaalt hoe angstig men is voor een volgende prik. Voor de meeste mensen geldt, dat men het krijgen van prikken niet prettig vindt. Het is een noodzakelijke actie om erger te voorkomen.

Er zijn personen die lijden aan een vorm van extreme prikangst. Vaak is dit gebaseerd op (zeer) nare ervaringen met prikken uit het verleden (bijvoorbeeld onder dwang geprikt toen ze kind waren). Alleen al het denken aan prikken maakt bij hen sterke emoties los. Indien onder deze omstandigheden geprikt wordt raken deze mensen in paniek, hebben zichzelf niet meer in de hand, slaan soms met armen en benen om zich heen en zijn nog een hele tijd flink van slag.

Effecten kunnen nadelig zijn

Dit leidt er toe dat het krijgen van prikken vermeden wordt. Soms worden hierdoor gezondheidsrisico’s genomen. Bijvoorbeeld door het afzien van (aanbevolen of verplichte) vaccinaties voor reizen naar verre bestemmingen. Maar soms ook, door een andere bestemming te kiezen of niet op reis te gaan.

Niet leuk voor eventueel meereizende partner, omdat een andere minder exotische vakantiebestemming gekozen wordt.

Nadelig voor een werkgever die van betrokkene verlangt om een klus in het buitenland uit te voeren.

Wat kun je doen om toch de noodzakelijke prikken te nemen? Kijk op www.prikangst.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen