Dark Mode On / Off

Wat zijn geschikte auto’s voor oudere bestuurders?

Er zijn cruciale vragen die oudere bestuurders moeten overwegen voordat ze een beslissing nemen om een auto te kopen. Hoe gemakkelijk is het om in en uit de auto te stappen? Met welke veiligheidsvoorzieningen is het uitgerust? Heeft het gebruiksvriendelijke klimaat- en infotainmentbediening? Is er goed zicht naar buiten voor de chauffeur? Na het overwegen van deze vragen zouden oudere mensen een beter idee moeten hebben van welk voertuig bij hun behoeften past. Net zoals je autoverzekering vergelijken kunt uitvoeren om goedkope autoverzekeringen te vinden op het internet, kun je online ook auto’s en occasions met elkaar vergelijken. Bij de tests komen de onderstaande modellen goed naar voren.

Toyota Camry

De Toyota Camry is één van de beste middelgrote auto’s die je kunt kopen. De stoelen zijn ruim en comfortabel in beide delen, het zicht is goed in de hele cabine en het infotainmentsysteem heeft zowel aanraak- als fysieke bedieningselementen waardoor het wijzigen van audio- en klimaatinstellingen een fluitje van een cent is. Onder de royale lijst met standaardtechnologieën bevindt zich de Toyota Safety Sense-P-suite met rijhulpsystemen die wordt geleverd met adaptieve cruisecontrol, lane keep assist en automatisch grootlicht, om er maar een paar te noemen. Helaas heeft het niet veel opbergruimte in de kofferbak.

Honda CR-V

De Honda CR-V is een geweldige compacte SUV voor oudere shoppers. Enkele van de belangrijkste hoogtepunten van de CR-V zijn de ruime, comfortabele stoelen en een enorme laadcapaciteit. De laadruimte heeft zelfs een lage hefhoogte. Hierdoor is het eenvoudig om een rollator of scooter in te laden. Een elektrische achterklep en een handsfree achterklep zijn trouwens ook beschikbaar. In- en uitstappen in de CR-V is pijnloos en dankzij de fysieke infotainmentbediening is het systeem redelijk gemakkelijk te bedienen. De CR-V wordt bovendien standaard geleverd met tal van actieve veiligheidsfuncties, zoals adaptieve cruisecontrol, beperking van het wegrijden van wegen en rijstrookassistentie.

Kia Telluride

De Kia Telluride zorgt voor een ontspannen rit door de comfortabele stoelen en veel ruimte op aan zowel de voor- als achterkant. Deze middelgrote SUV is geweldig als je een groot gezin hebt, omdat de kleinkinderen op de kleinere derde rij kunnen zitten. Bovendien is de Telluride klaar om zowel stads- als snelwegroutes te rijdenmet zijn krachtige V6-motor. Je kunt bovendien vierwielaandrijving toevoegen. Een ander belangrijk hoogtepunt van deze Kia is de overvloedige lijst met standaard veiligheidstechnieken, waardoor je je zekerder voelt bij het besturen van een groter voertuig. De lijst omvat voetgangersdetectie en Safe Exit Assist.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen