Dark Mode On / Off

We worden te dik

Afvallen | Je moet er wel moeite voor doen..

Afvallen | Je moet er wel moeite voor doen..

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) heeft een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat een té groot gedeelte van de Nederlandse bevolking steeds dikker wordt. Van de mannen is 60 procent te dik en van de vrouwen is 44 procent te dik. Opvallend is dat, met 15 jaar geleden vooral de buikomvang is toegenomen.

Toch, zegt hoogleraar diabetes van het Leids Universitair Medisch Centrum dat we het, vergeleken met de overige inwoners van West-Europa, nog helemaal niet zo slecht doen. Uiteindelijk is de helft van de Nederlanders goed op gewicht.

Wanneer iemand een BMI van 30 heeft, dan wordt gesproken van een ziekte maar volgens de hoogleraar zijn er voldoende mensen met een BMI van 35 die evengoed wel gezond zijn.

Hoe moeilijk is het om op gewicht te blijven?

Volgens hoogleraar is dat genetisch bepaald. Mensen die meer aanleg hebben om dik te worden hebben er ook meer moeite mee om af te vallen. Hoewel de uitspraak “ik heb aanleg om dik te worden” ook als excuus wordt gebruikt. Vervolgens is ook het eetpatroon erfelijk bepaald. Dat afvallen moeilijk is valt niet te ontkennen in een maatschappij waar men vrijwel dag- en nacht overal de beschikking heeft over eten.

Bron: Tubantia

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen