Dark Mode On / Off

West-Nijlkoorts heerst in vakantielanden

West-Nijlkoorts in vakantielanden

Vakantielanden in het zuiden, waaronder het gehele vasteland van Griekenland, de Povlakte in Italië en het zuidwesten van Turkije krijgen steeds meer te maken met de West-Nijlkoorts. Wanneer je bloeddonor bent en een vakantie in één van deze gebieden hebt doorgebracht, dan mag je na thuiskomst de eerste vier weken geen bloed geven.

De West-Nijlkoorts wordt veroorzaakt door het West-Nijlvirus. In de meeste gevallen wordt je er niet ziek van en merk je ook niet dat je besmet bent geraakt. Slechts 20 procent krijgt last van symptomen die aan griep doet denken en één procent wordt er echt ziek van.

De ziekte wordt evenals knokkelkoorts en chikungunya overgebracht door besmette muggen. De bloedbanken in ons land zijn bang dat via het doneren van bloed het virus wordt overgedragen. Vakantiegangers die naar de genoemde gebieden afreizen kunnen een besmetting voorkomen door het muggenwerend middel DEET te gaan gebruiken.

Bron: Nu.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.