Dark Mode On / Off

Wilde vruchten vol wonderkrachten

helpen wilde vruchten tegen kanker?

Geneesmiddelen tegen kanker en hoge bloeddruk dankzij wilde vruchten?

Uit Brits onderzoek blijkt dat wilde vruchten en planten vol zitten met heilzame en helende eigenschappen. De onderzoekers hopen deze vitaminen en antioxidanten te gebruiken in een aantal geneesmiddelen ondermeer tegen kanker en hoge bloeddruk.

1. Rozenbottels
De oranje bessen van rozenbottels kunnen wel een centimeter lang worden. De pluktijd is van augustus tot november. De vruchten bevatten een grote hoeveelheid vitamine C, A, D, E, ijzer en calcium. Een kop vol met 30 bessen bevat evenveel vitamine C als 40 sinaasappels

2. Hazelnoten
In de laatste week van september worden de hazelnoten geoogst. Deze zijn een bron van vezels, onder andere mangaan, koper, kalium B6 en E alsmede antioxidanten. Hazelnoten hebben het hoogste niveau aan enkelvoudig onverzadigde vetten. Noten zijn goed voor de bloedvaten en zorgen ook voor een betere bloedsomloop. Ook helpen ze bij de bestrijding van kanker. Je kunt hazelnoten rauw eten maar je kunt ze ook roosteren, bakken, koken of laten drogen.

3. Bramen
Deze hebben een hoog gehalte aan anti-oxidanten. Ze zijn  rijk aan vitamine C, een half kopje levert levert 100 procent van de aanbevolen dagelijkse vitamine C voor een volwassene. De verbinding die bramen hun kleur geven, anthocyanen, is ook een krachtige anti-oxidant.

Verse bessen zijn de meest krachtige ziektebestrijders. De vruchtjes beschermen tegen longkanker bij vrouwen. De bessen zouden de oestrogeenactiviteit kunnen doen verminderen.
Bramen kun je heel goed direct van de haag eten. Heb je last van een pijnlijke keel? Neem dan bramensiroop.

4. Bosbessen
Deze zijn te vinden op struiken die vooral groeien op heide en veen. Je kunt ze rauw eten. Bosbessen bevatten hoge gehaltes aan vitamine C en antioxidanten. Het blijkt dat de sappen het geheugen bij oudere mensen kan stimuleren.

5. Brandnetels
Brandnetels kun je bijna altijd overal vinden, maar tot september kun je de bladeren plukken. Mierezuur, een antibacterieel, is één van de belangrijkste ingrediënten die ervoor zorgt dat je de stekende pijn voelt wanneer je contact met de brandnetel. Men zegt vaak dat brandnetels de pijn van artrose aan de knie kan verminderen. De aanwezige stoffen die er in voorkomen. serotine en histamine, zouden deze pijnsignalen blokkeren.

Brandnetelthee kun je gemakkelijk zelf maken. Giet kokend water over een handvol verse bladeren in een warme theepot. Laat het vijf minuten trekken en drink het dan op. Een takje van brandnetels helpt ook om vliegen op afstand te houden.

6. Vlierbessen
Vlierbessen kun je zien hangen in de late zomer en vroege herfst. Deze zijn rijk aan anti-oxiderende stoffen. De anthocyanen hebben een antivirale en antibacteriële werking. De besjes stimuleren het immuunsysteem. Ook helpen vlierbessen tegen zwaarlijvigheid en bij het voorkomen van diabetes. Het blijkt dat een aftrekstel van de vlier het niveau van een slechte cholesterol verlaagt.

7. Hop
Hop bevat heel wat aan bittere stoffen en het kan de eetlust opwekken. Het kruid heeft een antivirale werking en het zorgt ervoor dat je dieper slaapt. Hop werkt heel ontspannend. Wie lijdt aan slapeloosheid moet eens wat hop strooien in een kussen. Je bent dan vrij zeker van een weldadige nachrust.

Bron: goedgevoel.be

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.