Dark Mode On / Off

Willingen biedt meestal wit winterplezier

Willingen | Interactieve kaart van het skigebied

Willingen | Interactieve kaart van het skigebied en veel belangrijke informatie rondom het thema sneeuw.

De Willinger homepage biedt met de nieuwe wintersite een interactieve kaart van het skigebied en veel belangrijke informatie rondom het thema sneeuw.

Viessmann Winterpark Willingen

De winter toont zich van haar beste kant en overal in het Sauerlandse Willingen is momenteel sprake van winterplezier. Skiën, langlaufen, wandelen door de prachtig witte sneeuw, rodelen, sneeuwschoenwandelen, schaatsen of een romantische rondrit met de arreslee door besneeuwde landschappen – Willingen biedt haar gasten vele attracties. Het “Viessmann Winterpark Willingen” bestaat uit 10 liftcomplexen, 2 ski- en rodeltransportbanden en in totaal 7 km piste met sneeuwkanonnen. Daarnaast zijn er talrijke afdalingsmogelijkheden in omliggende gemeentes en attractieve hellingen voor het “wedeln”.

Volop mogelijkheden voor kinderen

Ook voor kinderen en beginners zijn goede mogelijkheden ontstaan. De nieuwe kinderskischool incl.  “Kinderland” met de „tovertapijten“, die de kinderen op transportbanden weer naar boven brengen en zo een rit met de lift besparen. Wintersportliefhebbers vinden in totaal 21 skiliften met 18 km piste en meer dan 80 km geprepareerde loipes in Willingen. Na een sportieve winterse dag zijn de skihutten en horecagelegenheden trefpunt voor een gezellige après-ski. Ongeveer 70 sneeuwkanonnen garanderen overigens de witte pracht voor de sneeuwvrije dagen. Willingen bezit een van de grootste sneeuwkanonneninstallaties in de omgeving.

De Willinger hotels en pensions hebben een attractief aanbod aan arrangementen. Families zijn net zo welkom als  gasten voor een korte vakantie, die maar een of twee dagen van de witte pracht en de vele mogelijkheden kunnen genieten. Uitgebreide informatie is bij de Tourist-Information in Willingen.

De nieuwe wintersite van de homepage biedt een interactieve kaart van het skigebied, waarmee men virtueel de hellingen af kan skiën en men zich vooraf thuis kan oriënteren. Bovendien kan men in het overzicht, wat permanent geactualiseerd wordt, zien welke liften geopend zijn, de sneeuwcondities controleren, een weerbericht voor de komende dagen bekijken, informatie over ski-cursussen en ski-verhuur lezen en de nieuwe catalogus “Winter-Info” met veel informatie rondom het thema sneeuw doorbladeren.

Meer informatie:
Tourist-Information Willingen

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen