Dark Mode On / Off

Winterbanden op de fiets

Winterbanden monteren onder de auto is veiliger, zo blijkt uit onderzoek. Maar ook voor de fietser die te maken krijgt met gladde wegen en gladde fietspaden kunnen winterbanden op de fiets, een valpartij voorkomen. Er bestaan verschillende merken winterbanden voor de fiets. Zo heeft Schwalbe een fietswinterband met spikes of de Schwalbe Marathon Winter, een goede band voor winterse omstandigheden die ertoe bijdraagt dat je de fiets goed onder controle houdt op een glad wegdek.

Ook de Continental Top contact Winter geeft een goede grip op het wegdek bij winterse omstandigheden. Om ook zonder winterbanden goed de winter door te komen kun je de banden een beetje laten leeglopen. Op die manier krijg je wat meer grip op de weg. Fiets bij gladheid uiteraard niet te snel, zet de versnelling een tandje hoger en om goed bij de grond te kunnen komen, zet je tijdelijk het zadel een stukje lager.

Wil je de fiets niet voorzien van winterbanden maar toch liever niet een glijpartij meemaken dan kun je bij gladheid ook zogenaamde tie-wraps om de band wikkelen. Dat zijn de plastic strookjes waarmee men ook wel zakken etc kan sluiten. Trek ze met een tang strak over de band aan. De fiets is nu voorzien van een echte sneeuwketting die zeker zijn nut bewijst.

En blijf natuurlijk voorzichtig.

Bron: Fietsen.123

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.