Dark Mode On / Off

Wintervakanties in Tsjechie en Bulgarije

Wintersporters ontdekken nieuwe ski-gebieden in o.a. Tsjechië en Bulgarije

Extra wintersportvakanties in Tsjechie, Bulgarije en Noord-Italie en meer all-inclusive en wellness in de sneeuw. Tot voor kort relatief onbekende landen en regio’ als Tsjechie, Bulgarije en Noord-Italië worden steeds meer aangeboden.

Ook de all-inclusive formule wordt steeds meer toegepast. Hierdoor weet men van tevoren nagenoeg precies hoeveel men kwijt is voor een vakantie. Nederlanders vinden wellness ook steeds belangrijker. In het oosten van Turkije ligt het skigebied Palandoken. Het biedt vele mogelijkheden voor beginners en gevorderde skiërs. Erzurum geldt als het beste Turkse skigebied. Groot voordeel is dat de stad een eigen luchthaven heeft. Erzurum biedt wat minder aprés-ski en nachtleven dan de Europese skigebieden maar daar staat tegenover dat zich hier wel de langste skipiste ter wereld bevindt.

Bulgarije is al jaren populair bij Engelse en Belgische skiërs. Ook vanuit Nederland goed te bereiken met een drie uur durende vlucht. De kwaliteit van de hotels is goed en er zijn gezellige en uitgebreide aprés-ski en winkel-mogelijkheden. De prijzen liggen gemiddeld 60% lager dan in Nederland. Het populairste skigebied is hier Borovets met een totaal van 70 kilometer aan pistes. Frankrijk is de laatste jaren marktaandeel kwijt geraakt aan de nieuwkomers. Onjuiste prijs-kwaliteit verhoudingen en gebrek aan sfeervolle, kleinschalige accommodaties zou hier een reden voor zijn.

Maar ook Oostenrijk ziet haar toppositie langzaam maar zeker afnemen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen