Dark Mode On / Off

Woning isolatie

Woningisolatie | Teveel woningen in Nederland niet goed geïsoleerd.

Isoleren is geld besparen. Het blijkt dat nog steeds teveel woningen in Nederland niet goed zijn geïsoleerd. Wanneer een woning niet goed is geisoleerd kan het gasverbruik daardoor wel tot 50 procent hoger uitvallen. Isoleren heeft dus zeker wel nut.

Ongeveer 75% van alle energieverbruik in een woning wordt gebruikt om de woning te verwarmen.

Wat kun je zelf doen?

Kies voor materiaal met een hoge isolatiewaarde. De isolatiewaarde (de R-waarde) staat veelal op de verpakking vermeld. Het is afhankelijk van het materiaal en hoe dik het is. Om een goede besparing te krijgen moet je het isolatiemateriaal zonder kieren, zorgvuldig bevestigen. Aan de warme zijde kun je nog een damp remmende laag bevestigen.

Een goede woningisolatie is in eerste instantie best een flinke uitgave, maar uiteindelijk verdiend het zichzelf terug middels de besparing die het je oplevert.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.