Dark Mode On / Off

Wunderland Kalkar / Kernies Familiepark

Wunderland Kalkar / Kernies Familiepark

Een wens van twee kleinzoons van 10 en 11 jaar ging in vervulling toen ze hoorden dat we een 3-daags arrangement hadden geboekt in Wunderland Kalkar. Het park is opgedeeld in twee gedeelten. De dag-gasten hebben toegang tot het pretpark “Kernies Familiepark” en de hotelgasten van Wunderland kunnen overal gratis gebruik van maken. Het park heeft verschillende hotels waarvan wij een verblijf hadden in Kernies Hotel.

Geen schone kamer

De gebouwen zijn van binnen erg sober en de kamer is eenvoudig. Geen kluisje en nog erger, met temperaturen van boven de 30 graden, geen airco of ventilator. Een verblijf met zulke temperaturen is dan ook af te raden. De kamer was bepaald niet schoon. Onder het bed lag allemaal viezigheid en de vensterbanken (buitenkant) waren smerig. De matrassen zijn slecht en omgeven met plastic, wat erg broeit. Blijkbaar heeft men de ervaring dat veel gasten die teveel gebruik maken van de gratis drank het bed vies maken. De douchekraan was niet te verstellen door de kalk, dus douchen moest op de knieën. Geen waterkoker of koffie- en theefaciliteiten.

Het all Inclusive concept

De hotelgasten hebben recht op het diner, lunch en dinerbuffet. Op verschillende plekken staan drank- en ijs automaten en liggen koekjes, taart of snoepjes voor het pakken. De kwaliteit is naar behoren maar de presentatie van alles laat te wensen over. Nergens hebben we airco kunnen ontdekken wat een verblijf er niet aangenamer op maakt.

Men is erg streng in het onderscheid tussen Kernies Familiepark en de hotelgasten, mede omdat men wil voorkomen dat dag-gasten gebruik gaan maken van de hotel faciliteiten. Hotelgasten kunnen na het uitchecken op de laatste dag tegen bijbetaling nog een dag in Kernies Familiepark doorbrengen. De poort gaat achter je op slot en het all inclusive armbandje gaat wel af, een weg terug naar het hotelgedeelte is dan ook niet mogelijk. Het all inclusive concept in Kernies Familiepark bestaat louter uit friet, ijs en frisdrank. Het overige moet voor betaald worden.

Attracties zijn leuk voor jonge kinderen

De attracties vallen bij de kinderen erg in de smaak. Het karten en de zweefmolen in de reactor zijn een aanrader. Voor oudere kinderen is het park geen aanrader. Een verblijf in één van de hotels is eigenlijk overbodig want na 1 dag heb je het wel gezien. De vriendelijkheid van de medewerkers en receptie laat te wensen over. Al met al, de kinderen hebben genoten maar het is geen tweede bezoek waard. Als we voordien hadden geweten dat de hotelkamers er zo eenvoudig, sober en vies uit zouden zien hadden we dit zeker ook niet geboekt.

Ingezonden:
Bram en Richard
Mischa en Bastiaan

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.