Dark Mode On / Off

Zaandam – Zaans Museum & Verkade Experience 

Zaans Museum & Verkade Experience  | Een wereldberoemd stukje Holland

Zaans Museum & Verkade Experience

Het Zaans Museum neemt u mee naar een wereldberoemd stukje Holland. Het Holland van de molens, de industrieën, de groene houten huizen en Nederlandse iconen als Honig, Albert Heijn en Verkade. Van de eerste molens tot de nieuwste fabrieken. In 1871 bezocht de wereldberoemde Franse schilder Claude Monet de Zaanstreek en raakte zo geïnspireerd dat hij hier maar liefst 25 schilderijen maakte. In het Zaans Museum ziet u ‘De Voorzaan en de Westerhem’.

Middenin het Zaans Museum ligt de Verkade Experience. Hier waant u zich in een vroeg twintigste-eeuwse chocolade- en koekjesfabriek, waar de originele machines nog volop draaien en de geschiedenis van Verkade tot leven komt. Ga aan de slag als meisje van Verkade en test uw vingervlugheid met de games in de Verkade Experience. Een belevenis voor jong en oud!

Het Zaans Museum ligt op de Zaanse Schans te midden van het Hollandse landschap op een steenworp van Amsterdam en is uitstekend bereikbaar per bus, trein en auto.

www.zaansmuseum.nl

Content retrieved from: https://www.50plusplein.nl/Erop-uit/art/10619/zaandam-zaans-museum-verkade-experience.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.