Dark Mode On / Off

Zet je huis in de verf

besparing door zelf je huis te schilderen

Flinke besparing door zelf je huis te schilderen.

Zelf je huis schilderen kan je heel veel geld besparen. Heb je de tijd, overweeg dan ook of je sommige vertrekken niet zelf kunt gaan doen. De beste periode voor het buitenschilderwerk is zo ongeveer vanaf eind maart tot eind september-oktober. Maar binnen schilderen kan natuurlijk heel mooi in de donkere maanden. Neem er alle tijd voor en bedenk dat het voorwerk haast nog belangrijker is dan het schilderen zelf. Schuren, plamuren, opnieuw schuren, ontvetten en grondverven, moet vaak eerst voor je de uiteindelijke kleur opbrengt.

Bekijk tevoren hoeveel verf je ongeveer nodig hebt. De oppervlakte die je wilt schilderen is daarbij van belang maar ook of het een ruwe of gladde ondergrond is. Met 1 liter lak doe je ongeveer 14 m2 terwijl je als je muurverf gaat gebruiken zo’n 1 liter voor 8 m2 nodig hebt. Komen er veel oneffenheden voor in het te schilderen oppervlak dan is een matte verf aan te raden. Deze zorgt ervoor dat je ook de oneffenheden bijna niet meer zult zien.

Wanneer je hoogglans gebruikt moet het oppervlak helemaal glad en schoon zijn. Hoogglans geeft een heel mooi resultaat wanneer ook de voorbereidingen heel goed zijn geweest. Wanneer het een groot oppervlak betreft kun je deze het beste met een roller aflakken. Eerst van boven naar beneden en dan nog eens horizontaal. Staat het oppervlak helemaal in de verf, dan ga je er nogmaals een keer verticaal overheen met de roller Alvorens je gaat beginnen is het geen verkeerd idee om alles, meubels, vloerbedekking etc goed af te dekken. Haast je niet want het mooiste resultaat vergt nu eenmaal tijd. Maar daar bespaar je dan ook een flink bedrag mee en je kunt ook nog eens trots zijn op het behaalde eindresultaat.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen