Dark Mode On / Off

Zilveren bestek moet je veel gaan gebruiken

Nog altijd neemt zilveren bestek een bijzondere plaats in bij een huwelijk

In de Middeleeuwen was het bij het reizen of het op visite gaan gebruikelijk om een eigen mes mee te nemen. Als een man trouwde, kreeg hij dikwijls een mes waarin de trouwdatum van zijn huwelijk was aangebracht.

Nog later, in de tijd van de vorken en lepels, waren speciaal daarvoor bestemd, mooie etuis waarin het complete couvert werd meegdragen.

Ook nu nog wordt er veel aandacht besteed aan het “versieren” van het bestek.

Een zilveren bestek moet je veel gebruiken, des te minder hoef je te poetsen. Bij regelmatig gebruik zal er maar weinig tot geen verkleuring ontstaan.

Spoel na het eten het bestek direct af zodat etensresten niet kunnen intrekken.

Met de hand afwassen en dragen van bestek is het beste. De vaatwasser is ook een optie, droog echter het bestek zo snel mogelijk af als het programma is beëindigd.

Zet de bestekdelen met het heft naar onderen in de korf, zo kan het water er goed vanaf lopen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.