Nog altijd neemt zilveren bestek een bijzondere plaats in bij een huwelijk
In de Middeleeuwen was het bij het reizen of het op visite gaan gebruikelijk om een eigen mes mee te nemen. Als een man trouwde, kreeg hij dikwijls een mes waarin de trouwdatum van zijn huwelijk was aangebracht.
Nog later, in de tijd van de vorken en lepels, waren speciaal daarvoor bestemd, mooie etuis waarin het complete couvert werd meegdragen.
Ook nu nog wordt er veel aandacht besteed aan het “versieren” van het bestek.
Een zilveren bestek moet je veel gebruiken, des te minder hoef je te poetsen. Bij regelmatig gebruik zal er maar weinig tot geen verkleuring ontstaan.
Spoel na het eten het bestek direct af zodat etensresten niet kunnen intrekken.
Met de hand afwassen en dragen van bestek is het beste. De vaatwasser is ook een optie, droog echter het bestek zo snel mogelijk af als het programma is beëindigd.
Zet de bestekdelen met het heft naar onderen in de korf, zo kan het water er goed vanaf lopen.