Dark Mode On / Off

Zonne-energie toegepast op e-bike

zonne-energie op e-bike

Opvolger van de E-bike zal de S-bike worden

Het kon niet uitblijven. De eerste e-bike die zichzelf kan opladen is een feit. De e-bike is ontwikkeld door Solar Application Lab in samenwerking met de TU Eindhoven. Zonnecellen die geplaatst zijn in het voorwiel zorgen er voor dat de e-bike zichzelf kan opladen. Geen gedoe meer dus met een stekker. De eerste Solar-Bike zal als de techniek verder ontwikkeld wordt, een duurzaam alternatief zijn voor de e-bike.

Opladen ook zonder zonlicht

De oprichter en eigenaar van de Eindhovense Solar Application laat weten dat het concept fiets in stand is gehouden en dat de zonnecellen zich altijd opladen, ongeacht of er veel of weinig zonlicht is.

Duurzame e-bike zonder stekker

Het gewicht van het prototype dat nu ontwikkeld is, bedraagt nog 4 kilo meer dan een gewone fiets. Tegen de tijd dat de eerste Solar Bike ook daadwerkelijk in de winkel te koop zal zijn, zullen de ontwerpers naar verwachting de accu ook lichter hebben kunnen maken. De technologie die gebruikt wordt bij de Solar Bike zorgt ervoor dat alle energie zo effectief mogelijk wordt opgewekt.

Testen in volle gang

De komende tijd zal de nieuwe techniek toegepast gaan worden op tien fietsen. De Solar Bike moet bestand zijn tegen alle weersinvloeden en wordt zoveel mogelijk “hufterproof” gemaakt. De verwachting is dat in 2019 al zo’n 10.000 Nederlanders een fiets bezitten met zonnecellen in het voorwiel. De verkoopprijs zal rond de 2400 euro komen te liggen. Voor dat bedrag fiets je dan niet op een e-bike maar op een s-bike. Groot voordeel: je fietst groen en de accu gaat jaren langer mee dan van een gewone e-bike. We blijven de ontwikkelingen volgen.

Bron: ANWB

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen