Dark Mode On / Off

Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij

Ritje met de stoomtrein

Ritje met de stoomtrein geeft nostalgisch gevoel

De leukste verbinding tussen Schin op Geul en Kerkrade is ongetwijfeld de  spoorverbinding. Een ritje met de stoomtrein, op kolen gestookt en met historische rijtuigen,  van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij over de befaamde Miljoenenlijn, geeft je zeker een nostalgisch gevoel.

De rit gaat over de oudste internationale spoorlijn dwars door het prachtige Limburgse heuvellandschap. Ook kun je met de historische Schienenbus de grens oversteken naar het Duitse Vetschau. Breng ook zeker een bezoek aan de sfeervolle stationsrestauratie van Station Simpelveld.

Een winkeltje, anno 1900,  met een groot aantal originele ZLSM- en andere souvenirs zijn hier te koop. Verder is er een alleraardigst museum met een bijzondere verzameling modelspoortreinen uit vele landen en jaren te bewonderen.

Kijk voor alle info op: www.miljoenenlijn.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.