Dark Mode On / Off

Zwemmen houdt je in goede conditie

Zwemmen houdt je in goede conditie

Zo gezond als een vis is een bekende spreuk. Is zwemmen dan ook echt zo gezond? Dat blijkt dus inderdaad wel zo te zijn. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat zwemmen je hart en longen in optimale conditie brengt. Je uithoudingsvermogen wordt sterk verbeterd en ook de botten worden er sterker van.  Zwemmen werkt zeer ontspannend en als je last hebt van stijve spieren dan helpt het zeker om wekelijks enkele keren een paar baantjes te trekken in lekker warm water.

Volgens de onderzoekers ligt de kans op overlijden bij zwemmers 53% lager dan bij diegenen die nooit bewegen. Bijna dezelfde percentages gelden als het gaat om wandelen of joggen.

Dus ondanks alle bijkomstige vervelende dingen als aan- en uitkleden, de soms vieze kleedhokjes en het natte haar, dan toch maar even doorzetten?

Bron: Nieuws.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen