Dark Mode On / Off

Automatische incasso stoppen

incasso stopzetten

Hoe kun je een automatische incasso stopzetten? Een machtiging tot automatische incasso kun je beëindigen door de rode kaart in te sturen. Als je de machtiging verleent krijg je deze kaart meestal van het incasserende bedrijf.

Als je deze rode kaart die je bij het verlenen van de automatische incasso kreeg niet meer hebt, kun je deze halen bij de bank of door een brief te sturen naar het incasserende bedrijf.

Verkeerd bedrag afgeschreven?

Als je het niet eens bent met een afgeschreven bedrag kun je, zonder opgaaf van reden, binnen 30 dagen na afschrijving de bank opdracht geven het bedrag terug te boeken naar je eigen bankrekening. Dit wordt storneren genoemd. Hiervoor hoeft alleen de eigen bank te worden gebeld.

Hier kun je een voorbeeldbrief downloaden om een automatische incasso te beëindigen.

Let wel, het intrekken van een incasso machtiging of het storneren betekent niet dat je niet hoeft te betalen voor het geleverde. De kosten kunnen zelfs hoger worden! In Alles over betalen lees je nog meer over informatie over betalingsverkeer in Nederland.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.