Dark Mode On / Off

Fietsroute langs Belgische kust

Kustfietsroute De Panne-Knokke Heist

Fietsen langs Belgische kust | Kustfietsroute De Panne-Knokke Heist door duinen, polder een fraaie badplaatsen is een aanrader.

Wie van lekker fietsen houdt moet beslist de kustfietsroute doen tussen Adinkerke/de Panne en Knokke in België. Het Vlaamse ministerie van Toerisme heeft een mooi bewegwijzerde tocht klaarliggen. De totale lengte van de fietstocht is zo’n 60 kilometer.

Je komt door afwisselende landschappen met duinen, polders, fraaie badplaatsen en attracties.

Het 60 kilometerslange traject slingert langs de Belgische stranden en af en toe een beetje landinwaarts. Vanuit Adinkerke verschijnt eerst De Panne en dan verder naar richting Koksijde. Vanuit Koksijde gaat de route achter de duinen langs richting Oostduinkerke. Dan gaat de route linksaf naar Nieuwpoort aan Zee. Enkele kilometers fietsend langs de IJzer, naar de grootste jachthaven van Europa in Nieuwpoort-Stad.De volgende plaats is Lombardsijde. Via Westende gaat de route verder pal langs de vloedlijn naar Middelkerke. Net voor Oostende ligt het fort Raversijde waar de oorlogsruimtes in de duinen nog geheel intact zijn. Hierna verder naar Bredene met zijn naaktstrand en dan richting De Haan.

Vervolgens wordt Wenduine gepasseerd en verder naar Blankenberge. Een grote badplaats die in de zomermaanden overvol is. Hierna gaat de tocht verder naar Heist en Knokke waar de route eindigt.

Een mooie fietstocht die goed is te overzien en voor de geoefende fietsers: De terugweg is ook 60 kilometer. Zie je toch op tegen de afstand dan kun je deze fietsroute uiteraard ook afleggen met een elektrische fiets (e-bike) of de fietstocht opdelen in 2 of 3 delen en onderweg een huisje of een hotel reserveren om bij te komen en te genieten van de heerlijke omgeving.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.