Dark Mode On / Off

Recht op korting voor plussers

Vragen om korting wordt vaak beloond

Als je de leeftijd van 65 gepasseerd bent, heb je onder andere recht op korting in het stads- en streekvervoer. Daarnaast heb je ook bij veel musea, bibliotheken, zwembaden, dierentuinen en pretparken recht op korting.

Het enige wat je ervoor hoeft te doen is aantonen dat je ook daadwerkelijk 65 jaar of ouder bent. Voorheen kon dat met de Pas-65, maar deze pas bestaat al enkele jaren niet meer. Door je identiteitsbewijs te tonen (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) wordt de korting al verrekend. De Pas-65 is daarmee dus overbodig geworden.

Als je nog geen identiteitskaart hebt, vraag deze dan aan bij de gemeente waar je woonachtig bent. Zie voor meer informatie ook de website van de Rijksoverheid.

Heb je veel pasjes bij je? Dan kan kan een pasjeshouder handig zijn. Je hebt dan altijd de pas bij je die je nodig hebt.

Ook 50-plusser kan al korting krijgen

Ons land telt meer dan 5 miljoen mensen van 50 jaar of ouder. Hoewel zij niet graag worden aangemerkt als senior worden ze toch al vaak tot deze doelgroep gerekend. Als lid van de ANBO kunnen zij profiteren van kortingen op o.a. hotels, (zorg) verzekeringen, keuring rijbewijs of korting op gas- en elektra.

Korting op hotels en bungalows

65-plussers krijgen korting bij veel hotels en bij Landal Green Parcs. Afhankelijk van de periode kan deze oplopen van 10 tot 25 procent. Ook een bezoekje aan de bioscoop kan met korting, mits je op een middag reserveert. Ook bij een bezoek aan het theater of een sportaktiviteit kan men voor korting in aanmerking komen. Veel bedrijven maken, door korting aan te bieden, de daluren aantrekkelijk voor een grote groep mensen boven de 50 jaar.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.