Dark Mode On / Off

5 tips voor een mooi afscheid

Bloemen voor een afscheid

Het verlies van een dierbare is een van de moeilijkste dingen die wij mensen in ons leven te verwerken krijgen. Een mooi en passend afscheid kan dan erg helpen met het verwerken van de gevoelens en emoties die we hierbij ervaren. In dit artikel geven we je een aantal tips voor een mooi afscheid.

Kies een locatie die je fijn vindt

Bij een afscheidsceremonie ben je niet gebonden aan een aantal vaste locaties. Er zijn geen regels die je verbieden om ergens een ceremonie te organiseren. Zolang de eigenaar van de locatie het goed vindt, zit je goed. Kies daarom voor een locatie die bij jou, de familie en/of de nabestaanden past.

Bestel de rouwbloemen online

In de periode na een overlijden heb je aardig wat aan je hoofd. Er moet veel geregeld worden en over veel dingen moet nagedacht worden. Daarom is het fijn als je bepaalde dingen uit handen kunt geven, of als sommige zaken minder tijd in beslag kunnen nemen. Dat is goed mogelijk bij het bestellen van een rouwboeket. Je kunt tijd en energie besparen door deze te bestellen bij een online bloemist, in plaats van naar de stad gaan op zoek naar een rouwbloemist. De rouwbloemen laten bezorgen kan vervolgens op de door jou gewenste plek.

Bestel de bloemen op tijd

Wacht niet te lang met het bestellen van een rouwboeket. Probeer dit in ieder geval een paar dagen voor de uitvaart gedaan te hebben. Zo heeft de bloemist genoeg tijd om het boeket samen te stellen en te leveren op de gewenste locatie. Wacht je hier te lang mee, dan kan het voorkomen dat het de bloemist niet meer lukt om op tijd te leveren. Dit zou natuurlijk onwijs vervelend zijn.

Muziek afspelen

Muziek speelt voor veel mensen een belangrijke rol in hun leven. Iedereen heeft zo zijn lievelingsnummers. Bij begrafenissen of crematies is vaak te zien dat het afspelen van de lievelingsmuziek van de overledene veel doet met de aanwezigen. Muziek afspelen gebeurt meestal met een CD en een geluidsinstallatie, maar een live optreden is ook een mogelijkheid. Het is maar net hoe klein of groot jij of de overledene het wil houden.

Vergeet de droge cake

Een typisch dingetje van begrafenissen is de cake tijdens de condoleance. Het is zelfs zo ver gekomen dat het bijna lachwekkend is om die cake te zien staan als je de ruimte binnenkomt. Een leuk idee is daarom om de aanwezigen te vragen zelf iets te bakken en mee te nemen naar de condoleance. Veel mensen vinden het fijn als ze iets voor je kunnen doen. Bovendien is er zo misschien eindelijk iets vrolijkers en lekkerders te eten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.