Dark Mode On / Off

Tips voor het afsluiten van een inboedelverzekering in een aanleunwoning

Goedkope inboedelverzekering

Afhankelijk van waar en hoe je woont, is het belangrijk de juiste verzekeringen af te sluiten. Heb je een koophuis waar een hypotheek op rust, dan ben je naast het afsluiten van een inboedelverzekering verplicht om een opstalverzekering te hebben. Een inboedelverzekering is dat overigens niet. Maar hoe zit dit met een aanleunwoning, ook wel seniorenwoning genoemd? Heb je hier ook een inboedelverzekering voor nodig? Zo ja, waar moet je dan allemaal op letten? Zomaar een aantal vragen die door je hoofd kunnen schieten. Daarom hebben we een aantal tips voor je, die je hierbij kunnen helpen.

Het vertrek naar een seniorenwoning

Wanneer je ouder wordt, zal alles een stuk moeizamer gaan. Vooral het traplopen, maar ook het schoonmaken en onderhouden van een huis is een flinke klus. Helemaal wanneer er ook geen kinderen meer thuis wonen, is het dus helemaal geen gekke gedachten om naar een seniorenwoning te gaan. Het voordeel aan dit soort woningen, is dat ze vaak gelijkvloers zijn en ook toekomstbestendig zijn. Dat betekent dat je hier ook wanneer je extra zorg nodig hebt, prima kunt blijven wonen. Wel ben je hier zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een inboedelverzekering. Zo ben je verzekerd tegen eventuele diefstal van sieraden of andere waardevolle spullen. Weten welke verzekering het beste bij je past? Vergelijk dan eenvoudig je inboedelverzekering online, zodat je in één oogopslag kunt zien welke het beste bij je past.

De dekking van je inboedelverzekering

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering heb je een aantal verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een standaard dekking, maar bestaat ook een all risk dekking. Uiteraard liggen de kosten bij een allrisk dekking hoger dan wanneer je een standaard inboedelverzekering afsluit. Een standaard inboedelverzekering dekt de kosten bij bijvoorbeeld brand, water of stormschade. Eventuele diefstal of inbraak worden uiteraard ook gedekt. Kies je voor allrisk, dan worden vaak ook de kosten voor schade door eigen toedoen (deels) vergoed.

Het eigen risico

Afhankelijk van het gekozen eigen risico, wordt er bepaald hoe hoog de premie is die je maandelijks moet voldoen. Je kunt je voorstellen dat een verzekeraar er alles aan is gelegen om je het eigen risico te laten verhogen. In ruil daarvoor krijg je vaak een korting op de maandelijkse premie. Dit eigen risico dien je bij eventuele schade zelf eerst te betalen en wordt vaak van het uitbetaalde bedrag afgetrokken.

Meerdere verzekering combineren

Het kan natuurlijk heel goed zijn dat je al verschillende verzekeringen hebt lopen. Een WA-verzekering, een opstalverzekering en misschien ook wel je autoverzekering. Het kan dus verstandig zijn om ook je inboedelverzekering onder te brengen bij dezelfde maatschappij. Vaak bieden je dan namelijk een extra korting omdat je alles onder één dak hebt. Niet alleen scheelt je dit in de kosten, maar heb je ook maar één aanspreekpunt. Vooral wanneer je wat ouder bent, is het wel zo prettig dat het allemaal overzichtelijk is. Niet alleen voor jezelf, maar natuurlijk ook voor de mensen om je heen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.