Dark Mode On / Off

Wim Beelen: Zijn Vermogen, Gezin, Sylvie Meis en meer

Wim Beelen - Zijn Vermogen, Gezin, Sylvie Meis en meer

In 1975 werd Wim in Nunspeet, Gelderland, geboren. Hij groeide op in een groot gezin. Dat was, vooral nog in die tijd, gebruikelijk in deze streng gereformeerde gemeente. Hij had zes zussen en broers en er heerste grote discipline als het om het kerkbezoek ging. Het gezin ging drie keer in de week. Hoewel Wim zich als tiener niet meer in het geloof kon vinden, heeft zijn opvoeding wel een rol gespeeld bij zijn latere carrière. Het heeft hem geholpen om zijn doelen te realiseren met doorzettingsvermogen en discipline.

De carrière-ontwikkeling van Wim Beelen

Behalve dat Wim zich vanaf zijn achttiende niet meer in de kerk liet zien, lag ook het onderwijs hem niet zo. Hij begon op de lts, de lagere technische school, maar al snel besloot hij dat hij die opleiding niet af wilde maken. Toen hij veertien jaar oud was, stopte hij dan ook met deze opleiding en in plaats daarvan werd hij matroos. Dat beroep heeft hij drie jaar uitgeoefend. Toen hij zich weer op de vaste wal vestigde, kwamen zijn ondernemerscapaciteiten tot leven. Zijn eerste bedrijf handelde in veevoer. Uiteindelijk richtte hij een bedrijf in sloopwerkzaamheden op.

Dat dit een goede zet was, bewijst het feit dat deze onderneming zeer succesvol was. Toen Wim het Harderwijkse bedrijf, de Beelen Groep, in 2020 verkocht, werkten er zeshonderd medewerkers. Het bedrijf had op dat moment een omzet van 150 miljoen euro. De verkoop van het sloopbedrijf betekende niet dat Wim stopte met ondernemen. In plaats daarvan richtte hij zijn aandacht op de vastgoedmarkt. Met het opkopen van bedrijfsterreinen, het saneren ervan en het opnieuw ontwikkelen, heeft hij zijn vermogen aanzienlijk uit kunnen breiden. Een goed voorbeeld daarvan is de Amsterdamse Logistic Cityhub dat voor ruim 300 miljoen euro verkocht is.

Niet alle projecten even succesvol

Dat ondernemen risicovol is, heeft Wim ook ondervonden. Want zijn investering in de haven van Amsterdam, voor 86 miljoen euro, heeft hij niet terugverdiend. Sinds zijn aankoop in 2021 heeft hij een conflict met de gemeente. Hierdoor heeft hij zijn doel, om van het ADM-terrein een Superyacht Tech Campus te maken, nog niet kunnen realiseren.

Wat is het vermogen van Wim Beelen?

Wim is een van de Nederlandse ondernemers die in de Quote 500 staat. Hij heeft zijn vermogen, dat tegenwoordig geschat wordt op 150 miljoen euro, van de grond af aan zelf opgebouwd. Als je naar het verloop kijkt, dan is zijn vermogen vanaf 2009 gestadig toegenomen.

De verkoop van zijn sloopbedrijf heeft echter gezorgd voor een opvallende toename. In 2009 werd zijn vermogen nog geschat op 25 miljoen euro en hij bouwde dat de jaren daarna op naar 55 miljoen euro.

In 2021 kon hij al een vermogen van 190 miljoen achter zijn naam noteren. Het jaar daarna werd hij dan ook opnieuw in de Quote 500 opgenomen, na een paar jaar van de lijst verdwenen te zijn.

De relaties van Wim Beelen

De meest recente relatie van Wim was met Sylvia Meis, de Nederlandse presentatrice die in Duitsland woont en werkt. Deze relatie is begin 2024 beëindigd en duurde ook niet zo lang.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gala Magazin (@gala_magazin)

Daarvoor was Wim 24 jaar lang samen met Ellen Nijman. Hun relatie begon in 1999, maar werd nooit met een huwelijk bezegeld. Het enige huwelijk dat Wim aanging, was jaren geleden met de moeder van zijn kinderen.

Het gezin van Wim Beelen

Hij heeft een zoon, Jelle, en een dochter genaamd Lisette. Beide kinderen hebben na het afronden van hun opleidingen een tijd in de bedrijven van hun vader gewerkt. Uiteindelijk zijn ze hun eigen pad gaan volgen en werkt Jelle in de horecabranche. Lisette is in de gezondheidszorg gaan werken.

Wim heeft een goed contact met zijn kinderen en ze gaan dan ook samen op vakantie naar het buitenland. In het verleden was hij vaak met zijn zoon op het circuit van Zandvoort te vinden. Samen deden ze mee aan verschillende autoraces, waaronder de Zandvoort 500 race.

Weetjes over Wim Beelen

Ondanks zijn succesvolle ondernemingen en het enorme vermogen, kun je zeggen dat Wim dichtbij zichzelf is gebleven. Dit is ook een van de redenen waarom de relatie met Sylvie Meis geen kans van slagen had. Zij is gewend om in de belangstelling te staan en Wim heeft daar helemaal geen behoefte aan. Zijn privacy is heel belangrijk voor hem. Dat zijn relatie met een bekende persoonlijkheid direct de aandacht van de pers trok, heeft waarschijnlijk ook niet bijgedragen aan een positieve ontwikkeling van de relatie. Het stel kreeg daardoor geen kans om elkaar in alle rust te leren kennen.

Misschien dat zijn opvoeding in een plaats als Nunspeet ook een rol in speelt in zijn bescheiden levenshouding. Zoals hij zelf ooit aanhaalde, kun je namelijk wel uit je geboorteplaats weggaan, maar dat wil niet zeggen dat je vergeet waar je opgegroeid bent.

Credits hoofdafbeelding: 100pmagazin Instagram

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen