Dark Mode On / Off

Rob de Nijs: Huwelijkspartner, Vermogen, Leeftijd en meer

Rob de Nijs: Huwelijkspartner, Vermogen, Leeftijd en meer

Rob de Nijs is een bekende Nederlandse zanger. Hij is geboren op 26 december 1942 in Amsterdam. Wil je meer weten over deze bekende zanger? In dit artikel ontdek je alles over Robs carrière, salaris en vermogen. Je komt ook te weten wie zijn partner is.

De carrière van Rob de Nijs

Jeugdjaren

Rob zag het levenslicht in de Amsterdamse Linneausstraat. Als kleine jongen sukkelde hij met zijn astmatische bronchitis. Gelukkig vond hij een muzikale uitlaatklep in zijn accordeonspel.

Op vijftienjarige leeftijd ruilde de Amsterdammer de HBS in voor de cabaretschool. Hij proefde voor het eerst van het artiestenbestaan als zanger in zijn broers muziekband.

Op 23 juni 1962 wint Rob met zijn toenmalige band The Lords de talentenjacht Tuk op Talent. Als prijs mag de groep drie singles opnemen. The Lords’ derde plaatje ‘Ritme Van De Regen’ slaat in als een bom. De Nijs wordt op slag een tieneridool.

In 1965 kiest de zanger voor een solocarrière.

Doorbraak

De Nijs’ eerste jaren als soloartiest verliepen niet zonder slag of stoot. Midden jaren 70 komt daar verandering in. In 1974 verkiezen de lezers van Muziek Express de dan 32-jarige Amsterdammer tot meest belovende nationale zanger. Twee jaar later roept het NIPO hem uit tot populairste Nederlandse zanger.

Tegen 1980 is ook de Hitkrant overtuigt dat de Nijs de populairste zanger van het land is. Nog datzelfde jaar pronkt zijn album ‘Met je ogen dicht’ helemaal bovenaan in de Album Top 100. Sindsdien is de zanger eigenlijk nooit meer weggeweest.

Acteerwerk

Rob kluste in zijn beginjaren bij als acteur.

De Nederlander maakte in 1969 zijn schermdebuut met een rolletje in de West-Duitse komediereeks ‘Der rasende Lokalreporter’.

De zanger was tussen 1970-1971 acht afleveringen lang te zien als Bello Billy Biggelaar in de kinderserie ‘Oebele’.

Na 46 afleveringen als Bertram Bierenbroodspot in de KRO televisieserie ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?’, koos de Nijs in 1976 weer voluit voor het podium.

Maar één nummer 1-hit

De Nijs is een van de bekendste en populairste zangers van de Lage Landen. Merkwaardig genoeg scoorde de Nederlander tijdens zijn lange, imposante carrière maar één nummer 1-hit.

Eind 1985 strandde de zanger met ‘Alles wat ademt’ op de tweede plaats van de Nederlandse Top 40 en de Mega Top 50.

Elf jaar later was het wel prijs. Met ‘Banger hart’ scoorde de zanger de grootste hit van zijn carrière. Het nummer noteerde maar liefst 28 weken in de Mega Top 50. Daarvan bleef het wel vijf weken op 1 staan.

Ook in de Nederlandse Top 40, Vlaamse Radio Top 30 én Vlaamse Ultratop 50 haalde ‘Banger hart’ moeiteloos de eerste positie.

Vandaag pronkt Robs monsterhit nog steeds elk jaar in de NPO Radio 2 Top 2000.

Gezondheidsproblemen en noodgedwongen pensioen

Op dinsdag 27 augustus 2019 viel de toen 76-jarige de Nijs onverwacht van het podium in een feesttent in het Nederlandse Naaldwijk.

Kort daarna raakte bekend dat de ziekte van Parkinson bij de zanger was vastgesteld. De zanger kondigde zijn pensioen aan. Maar eerst volgde er nog een groots afscheid van zijn fans.

Er gingen in september 2024 veel geruchten online rond dat Rob de Nijs gestorven zou zijn. In Google Trends stonden de zoekwoorden ‘Rob de Nijs gestorven‘ en ‘Rob de Nijs vandaag gestorven‘ een aantal dagen bovenaan in de rankings.

Afscheidstournee en laatste concert

Op 21 november 2021 nam de Nijs afscheid van zijn Belgische fans in het Antwerpse Sportpaleis.

Op 22 juni 2022 gaf de zanger zijn allerlaatste concert in Ziggo Dome in Amsterdam.

Een jaar later kreeg hij de Televizier-Ring Impact voor zijn magistrale afscheidsconcert.

De geldzaken van Rob de Nijs

Het vermogen van de Nijs

Er zijn geen officiële cijfers over het vermogen van Rob. Verschillende internetbronnen schatten het vermogen van de Nijs op 10 miljoen euro.

Volgens sommige websites vergaarde de zanger tijdens zijn zestigjarige muziekcarrière zelfs een fortuin van 25 miljoen euro.

Het salaris van de Nijs

Op 21 juni 2022 gaf de zanger zijn allerlaatste optreden ooit in de Amsterdamse Ziggo Dome. Daarmee viel het doek over zijn zestigjarige muziekcarrière.

Rob is sinds eind juni 2022 op pensioen en heeft dus geen vast maandsalaris. Natuurlijk rijft hij nog geld binnen dankzij de royalty’s op zijn indrukwekkende muziekcatalogus. Als muziekartiest en acteur had de Nijs natuurlijk ook nooit een vast maandelijks inkomen.

De verschillende inkomsten van de Nijs

De Nijs verdiende zijn geld voornamelijk met zijn platenverkoop, liveoptredens en acteer- en televisiewerk.

De zanger heeft meerdere gouden en platina platen in zijn prijzenkast. Van zijn succes-lp ‘Met Je Ogen Dicht’ alleen al verkocht hij meer dan 100.000 exemplaren.

Voor zijn plotse pensioen, kon je de zanger boeken voor een liveoptreden van 60 minuten met vijfkoppige muziekband bij boekingskantoor 123Boekingen voor € 14.750,00. Deze prijs was natuurlijk exclusief bijkomende kosten zoals BUMA, BTW en de RIDER van de Nijs en zijn crew.

De partners van Rob de Nijs

Elly Hesseling

Rob is drie keer getrouwd. Op 30 juli 1968 stapte de zanger voor het eerst in het huwelijksbootje. De Nijs eerste vrouw heette Elly Hesseling. Ze was de dochter van een clubeigenaar in Bergen op Zoom, in wiens café Rob in zijn beginjaren zong en werkte.

Belinda Meuldijk

In 1980 leert de Nijs de dertien jaar jongere Belinda Meuldijk kennen.

De tweede trouwden in juni 1984 en kregen samen twee zonen.

Robs eerste zoon Robbert Roman de Nijs werd geboren op 8 februari 1983. Drie jaar later volgde Yoshi Christopher de Nijs.

Belinda Meuldijk is bekend bij het grote publiek als actrice, tekstschrijfster en dierenrechtenactiviste. De Zuid-Hollandse is de dochter van Pipo de Clown-bedenker Wim Meuldijk. Ze werd een filmster met haar rol van Esther in ‘Soldaat van Oranje’.

Na haar acteerwerk, koos Belinda voor het schrijversbestaan. Ze pende o.a. mee aan hits als ‘Alles wat ademt’ en ‘Banger hart’.

In 2006 gingen de zanger en de liedjesschrijfster uit elkaar. Meuldijk hertrouwde in 2011.

Henriëtte ‘Jet’ Koetschruiter

Op 24 juni 2008 hertrouwde de zanger met zijn voormalige persoonlijk assistente, Henriëtte ‘Jet’ Koetschruiter.

Jet en Rob kregen in februari 2012 een zoontje, Julius.

Het echtpaar werkt sinds 2021 samen met Joop van den Ende aan een musical over Robs leven en muziekcarrière. ‘Malle Babbe – de Rob de Nijs musical’ gaat in februari 2025 in première.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen