Dark Mode On / Off

Rachel Hazes: Haar Leeftijd, Vermogen, Vader en meer

Rachel Hazes - Haar Leeftijd, Vermogen, Vader en meer

Rachel Hazes is de weduwe van André Hazes. Ze is geboren op 3 maart 1970 in Rotterdam. Rachel waakt sinds 2004 over de muzikale nalatenschap van de betreurde volkszanger. Daarnaast haalt deze harde zakenvrouw ook geregeld de pers met haar bitse familievetes.

Wil je meer weten over deze intrigerende showbizzfiguur? In dit artikel ontdek je alles over Rachels huwelijk met André Hazes, haar carrière, salaris en vermogen. Je komt ook te weten hoe het nu precies weer met haar kinderen Roxeanne en André jr. zit.

De carrière van Rachel Hazes

Jeugd

Rachel groeide op in een Rotterdams slagersgezin.

Ze heette toen nog Rachel Friedel van Galen.

Als tiener werkte ze na schooltijd in de slagerij van haar ouders.

Doorbraak als zakenvrouw

Na de dood van haar man André Hazes, ontpopte Rachel zich tot een zakenvrouw.

Ze houdt de nagedachtenis van haar man in leven met allerlei projecten en ondernemingen.

In 2005 publiceerde ze het boek ‘Typisch André‘.

In de jaren daarop volgde succesvolle projecten zoals de musical ‘Hij Gelooft in Mij’ (2012-2015), de biografische film ‘Bloed, zweet & tranen’ (2015) en de vierdelige docuserie ‘Kleine Jongen: het echte leven van André Hazes’ (2021).

Beheer van André Hazes’ muziekrechten

Als weduwe van André Hazes beheert Rachel de muziekrechten van de betreurde koning van het levenslied. Ze beslist mee over alles wat over Andrés persoon en muziek gaat.

Denk maar aan nieuw uitgebracht werk zoals het duet ‘Blijf bij mij’ met Gerard Joling in voorjaar 2007, of de in 2016 postuum verschenen single ‘Op De Schoorsteen Staat Een Foto’ ter gelegenheid van de 65-jarige geboortedag van de volkszanger.

Ook televisieprogramma’s als ‘In duet met Hazes’ (2007), ‘Hazes Is De Basis’ (2022) en evenementen zoals het jaarlijks terugkerende ‘Holland Zingt Hazes’ (2013) vereisen steeds vooraf Rachels goedkeuring. Onlangs werd bekend dat Mart Hoogkamer gaat optreden bij Holland zingt Hazes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rachel Hazes (@rachelhazes)

Deelnames aan tv-programma’s

André Hazes: ik haal alles uit het leven

Rachel had lange tijd geen contact met haar zoon André jr.

In 2018 herstelden moeder en zoon tijdelijk het contact.

Dat voorjaar was hun hereniging te zien in het tweede seizoen van de realityreeks ‘André Hazes: ik haal alles uit het leven’.

Andere tv-programma’s

Op 11 april 2020 legde Rachel haar ziel bloot in de talkshow ‘Hoge Bomen’. Haar aflevering haalde 690.000 kijkers.

Op 21 augustus 2020 ging Rachel schapenhoeden met de jurist Bram Moszkowicz in het SBS6-televisieprogramma ‘Het hek van de dam’.

De geldzaken van Rachel Hazes

Het vermogen van Rachel

Als weduwe van André Hazes, zit Rachel duidelijk niet op droog zaad.

Het echtpaar Hazes trouwde in 1991 in gemeenschap van goederen.

Zo werd Rachel eigenaar van de helft van de huwelijksgoederengemeenschap.

In 2005 kreeg Hazes weduwe de andere helft bij notariële akte na afspraken tussen haar en zijn andere erfgenamen.

Rachels vermogen wordt geschat op € 10 miljoen.

Het salaris van Rachel

Rachel heeft verschillende inkomstenbronnen dankzij de royalty’s op André Hazes’ hits en allerlei lucratieve deals rond zijn muzikale nalatenschap.

Ze verdient jaarlijks ongeveer € 300.000.

Het huis van Rachel

Rachel kocht in januari 2020 een half-vrijstaande dijkvilla in Mijdrecht voor € 540.000.
Rachels huis heeft een binnenzwembad, sauna en woonoppervlakte van 208 m².

Eind 2020 verkaste Rachel tijdelijk naar Barcelona in Spanje.
Haar Spaans vakantieverblijf had een prijskaartje van € 465.000.

In augustus 2024 zette Rachel haar recreatie-appartement in Vinkeveen te huur.
De huurprijs bedroeg € 1.850 per maand.

De partner van Rachel Hazes

Woelig huwelijk met André Hazes

Rachel van Galen ontmoette op twaalfjarige leeftijd de bijna twintig jaar oudere André Hazes tijdens een van zijn optredens.
Toen Rachel vijftien jaar was kregen de twee een affaire. Toen ze negentien jaar was, begonnen de twee een officiële relatie. Nadat er een documentaire uitkwam over het leven van Hazes onstond er een mediarel. Rachel had aangegeven dat ze intiem was geweest met André toen ze pas 15 jaar oud was.

Op 14 oktober 1991 trouwde Rachel met André Hazes.
Het koppel kreeg twee kinderen en woonden jarenlang in Vinkeveen.

Rachel was Hazes’ derde echtgenote. De volkszanger was voorheen op 5 april 1974 getrouwd met Annie Dijkstra. Na hun scheiding op 11 juli 1979, hertrouwde André op 24 maart 1981 met Ellen Wolf.

In maart 2003 kopten de kranten dat de volkszanger zou scheiden van Rachel. Enkele dagen later waren de twee alweer samen. In augustus 2003 kwam de echtscheidingsprocedure weer ter sprake. In februari 2004 was de huwelijkscrisis weer voorbij.

Op 23 september 2004 overleed André Hazes.
Sindsdien beheert Rachel de muzikale nalatenschap van de volkszanger.

Mike

Rachel had voorjaar 2020 een korte relatie met Mike. In februari 2020 verklaarde de weduwe van André Hazes dat ze na vijftien jaar eindelijk weer verliefd was.
Lang duurde het sprookje niet. Na drie maanden gingen Rachel en Mike uit elkaar. De ondernemer haalde daarna het nieuws met geruchten over oplichting.

Klaas Otto

Rachel had voorjaar 2022 een korte relatie met Klaas Otto. Otto is geen onbesproken figuur.
Hij is de oprichter van de motorclub No Surrender MC en oud-lid van Satudarah MC. De Brabander werd in oktober 2018 veroordeeld voor o.a. afpersing, bedreiging, mishandeling en witwassen.

De kinderen van Rachel Hazes

Roxeanne

Rachels dochter Roxeanne Hazes is geboren op 18 januari 1993 in Gouda. De zangeres en haar moeder hebben al jarenlang geen contact. In februari 2023 oordeelde de kortgedingrechter dat Rachel volgens het testament van André Hazes eigenlijk geen erfgenaam is. Roxeanne kondigde toen een erfeniszaak aan.

André jr.

Rachels zoon André Hazes jr. is geboren op 21 januari 1994 in Woerden.  De zanger en Rachel hebben al jaren een woelige moeder-zoon-relatie.
Begin oktober 2024 bereikte hun familievete een nieuw dieptepunt. Rachel eiste toen dat haar zoon niet langer de artiestennaam ‘André Hazes’ zou gebruiken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen