Dark Mode On / Off

Kosten besparen op je emigratie

De meest in het oog springende kostenpost bij emigratie naar Thailand is vliegtickets.

Kosten besparen op je emigratie                      

Als je gaat emigreren naar een verre bestemming zoals Thailand dan is het heel erg de moeite waard om te kijken hoe je op de kosten kunt besparen. Emigreren is al duur genoeg, dus als er mogelijkheden zijn om je emigratiebudget binnen de grenzen te houden dan is dat natuurlijk mooi meegenomen!

De meest in het oog springende kostenpost bij emigratie naar Thailand is vliegtickets. Op internet zijn talloze aanbiedingen voor vliegtickets te vinden, maar vaak zijn die uiteindelijk duurder dan ze lijken. Als je alle kosten en toeslagen bij de prijs van het ticket optelt zijn veel tickets namelijk veel duurder dan dat ze worden geadverteerd. Voor bijvoorbeeld vliegtickets Bangkok kan het zinvol zijn om alle ticketprijzen op een rijtje te zetten en alle voorwaarden goed te bestuderen voordat je boekt. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook steeds meer vliegticket vergelijkingswebsites waar alle kosten en toeslagen altijd bij de getoonde prijs zijn inbegrepen zodat je bij de betaling van je tickets nooit voor verrassingen komt te staan. Kijk hiervoor eens op www.skyscanner.nl

Ook op de kosten van de verhuizing van je spullen kun je flink besparen. Bij een emigratie naar een verre bestemming als Thailand zal je jezelf misschien eerst moeten afvragen of het wel zin heeft om grote spullen mee te nemen. Vaak  weegt de waarde van de spullen namelijk niet op tegen de kosten van de verhuizing. Bovendien kun je de meeste spullen natuurlijk ook gewoon in Thailand kopen! Uiteraard heeft iedereen wel enkele grote spullen die een emotionele waarde hebben, deze zou je elk afzonderlijk en goed ingepakt via een internationaal transportbedrijf kunnen laten verzenden. Wil je toch persé al je eigen meubels meenemen dan is het erg raadzaam om offertes op te vragen van diverse internationale verhuizers. Verhuistarieven kunnen enorm verschillen per verhuisbedrijf, dus een beetje ‘rondshoppen’ loont bijna altijd.

Heb je nog geen woning in Thailand dan kun je vanuit Nederland al een beetje rondsnuffelen op websites van makelaars. Misschien vind je dan al een huis dat je erg aanspreekt, maar toch is het sterk af te raden om een huurcontract te tekenen zonder het huis eerst gezien te hebben. Foto’s op internet kunnen mankementen verhullen en daarnaast kun je op een foto niet goed zien of de straat of de buurt je wel aanstaat. Als je nog op zoek moet gaan naar een huis kun je daarom het beste de eerste weken na aankomst in Thailand een vakantiehuisje huren of bij vrienden logeren, zodat je alle tijd kunt nemen om diverse huizen te bezichtigen. Heb je jouw droomhuis eenmaal gevonden, lees dan goed de huurvoorwaarden door voordat je het huurcontract tekent. Huurders hebben in Thailand veel minder huurbescherming dan in Nederland.

Vooral de eerste maanden na je emigratie komt er heel wat op je af en moet je allerlei zaken regelen. Op internet kun je veel informatie vinden over bijvoorbeeld belastingen, verzekeringen, scholen en allerlei andere zaken. Daarnaast zijn er ook talloze informatieve emigrantenwebsites op internet actief, die boordevol waardevolle tips, ideeën en ervaringen van andere emigranten staan. Ook kun je indien nodig de hulp inroepen van een professionele adviseur of bemiddelaar, maar hieraan zijn uiteraard wel kosten verbonden.

Bron: Skyscanner

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.