Dark Mode On / Off

Belastingdienst speurt naar particuliere handelaren

Belastingdienst controleert bijverdiensten.

Belastingdienst controleert bijverdiensten.

De Belastingdienst gaat scherp controleren op bijverdienen via sites als eBay, Speurders en Marktplaats.nl. De fiscus maakt gebruik van het zoekprogramma Xenon, dat commerciële websites opspoort.

Het blijkt dat veel Nederlanders een aardige bron van inkomsten hebben waarover geen belasting wordt betaald. Volgens een onderzoek verricht door het bureau AC Nielsen zouden al zo’n 1500 Nederlanders er een volledig bestaan van hebben terwijl er ook nog duizenden er een flinke bron van inkomsten aan over houden.

Het gaat de Belastingdienst om de beroepsmatige handel en niet diegene die enkel en alleen een keertje een bank of kast verkoopt via internet. Alle bijverdiensten worden dit jaar nader bekeken. Ook de advertenties in bijvoorbeeld dagbladen worden nader onderzocht of er bijverdiensten uit voortvloeien.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen