Dark Mode On / Off

Borger – Hunebedcentrum

Hunebedcentrum | Beleef de prehistorie in het Hunebedcentrum in Borger

Volg het spoor terug naar de hunebedbouwers

Het grootste hunebed van Nederland staat in Borger. Naast het hunebed ligt het Hunebedcentrum: het enige Nederlandse museum over de hunebedden en het volk dat ze bouwde.

In het Hunebedcentrum volg je het spoor terug naar de hunebedbouwers. Wie waren de bouwers van die mysterieuze monumenten? Kom de bijzondere wereld ontdekken van de prehistorische boeren die in Drenthe in het Hondsruggebied leefden.

Waar kwamen de enorme hunebedstenen vandaan? Maak een ijzige reis terug in de tijd en zie hoe het ijs de stenen onze kant op schoof. Wandel door 150 duizend jaar verleden tijd. Ervaar hoe de kracht van ijs, water en wind het unieke Hondsruglandschap vorm gaf.

Oertijdpark

Nieuw is het Oertijdpark, een reis van 150.000 jaar in het buitengebied rondom het Hunebedcentrum. Op het terrein vindt u boerderijen uit de prehistorie, een ontdekpad met allerlei objecten uit het verre verleden en nog veel meer. Kom het ontdekken en u zult verbaasd zijn over het verhaal van onze voorouders.

Expeditiepoort Geopark de Hondsrug

Sinds 2011 is het Hunebedcentrum onderdeel van het UNESCO Geopark de Hondsrug. Via een expositie kunt u de unieke ontstaansgeschiedenis van het Hondsruggebied ervaren.

Prijzen:
Volwassenen               € 9,50 p.p.
Kinderen 4 t/m 11 jaar            € 5,25 p.p.
Museumkaart is geldig.

Open:
maandag t/m vrijdag 10 –17 uur
Zaterdag en zondag
en feestdagen 11 – 17 uur
Gesloten: ( 25, 31 december en 1 januari)

Hunebedcentrum
Bronnegerstraat 12
9531 TG Borger

t.0031 (0)599 236374
f. 0031 (0)599 234682

e. info@hunebedcentrum.nl
www.hunebedcentrum.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.