Dark Mode On / Off

Car wash in wasstraat: de voor- en nadelen

Auto door de wasstraat
Aan het eind van een lange werkdag sta je waarschijnlijk niet te springen om met een spons en een sopje je auto schoon te maken. Toch is het regelmatig reinigen van je auto belangrijk. Het houdt de carrosserie van je auto in topconditie. Als je zakelijk rijdt, verbetert het rondrijden in een schone auto bovendien je imago. Genoeg redenen dus om je auto schoon te houden, maar hoe doe je dit? Heb je er weleens aan gedacht om door de wasstraat te gaan met je auto?

Auto door de wasstraat: de voor- en nadelen

Met je auto door de wasstraat gaan, heeft veel voordelen en slechts enkele nadelen. Ben jij benieuwd of het wassen van jouw wagen in de car wash een goed idee is? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

1. Tijdbesparing

Wanneer je met je auto door de car wash gaat om je wagen te reinigen, bespaar je jezelf een hoop tijd. Een programma van de car wash neemt in de regel circa tien minuten in beslag. Als je je auto met de hand een goede poetsbeurt geeft, ben je waarschijnlijk langer bezig.

Je auto door de wasstraat laten wassen, kost je bovendien geen energie. Ga lekker achterover zitten, want de car wash doet al het harde werk voor je.

In de regel ben je bij de car wash lekker snel klaar en bespaar je jezelf dus tijd. Soms moet je echter in de rij staan. Als je drie auto’s voor je hebt, moet je zo een halfuur wachten. In dit geval bespaar je dus niet zoveel tijd.

2. Efficiënt

De car wash gaat zeer efficiënt om met schoonmaakmiddel en water, vooral de moderne, milieuvriendelijke wasstraten. Hierdoor is je auto in de wasstraat laten wassen vaak milieuvriendelijker dan zelf je auto met de hand wassen. De modernere wasstraten hergebruiken water, waardoor minder water en sop verloren gaan. Zo trekt er ook minder sop in de bodem wat het grondwater zou kunnen aantasten. Efficiënte, moderne wasstraten maken bovendien gebruik van schoonmaakmiddel dat minder schadelijk is voor het milieu.

3. Professionele kwaliteit

Wanneer je je auto door de car wash laat gaan, geniet je van een professionele schoonmaakbeurt voor je wagen. Je hoeft daarom niet bang te zijn voor een eindresultaat met strepen. Een wasstraat maakt je auto bovendien aan de onderkant schoon. Dit is heel belangrijk, want hoe beter je je auto schoon houdt aan de onderkant, hoe kleiner de kans op roestvorming.

4. Kosteneffectief

Wist je dat je auto laten wassen in de car wash zeer kosteneffectief kan zijn? Dit is voornamelijk het geval wanneer je voor uitbreidingen bovenop het standaard programma gaat. Laat bijvoorbeeld je auto waxen. Op deze manier ben je relatief goedkoop uit.

Wil je alleen je auto laten wassen met een sopje? Dan ben je goedkoper uit wanneer je je auto met de hand wast.

Geniet van de voordelen van de car wash

Of je nu een wasstraat Utrecht of een wasstraat Amsterdam bezoekt, je geniet van alle bovenstaande voordelen. Wil jij je auto weer lekker laten glimmen zonder dat je met sop en emmers water aan de slag moet? Dan is een bezoekje aan de car wash precies wat je nodig hebt.

Bronnen:

Wat weinigen weten over de voor-en nadelen van de wasstraat

Aanbevolen artikelen