Dark Mode On / Off

eSolex: met de glimlach op de ecosnorfiets

Solex weer helemaal terug, maar dan elektrisch

Het heeft dan een hele tijd geduurd maar eindelijk is de nieuwe e-Solex in Belgi gearriveerd. Tijdens de testrit op deze puur electrische eco-snorfiets was het bijzonder slecht weer maar ondanks dat stapten de testrijders na afloop af met een geweldig voldaan gevoel.

Sinds 1988 was de Solex verdwenen uit het straatbeeld en nu twintig jaar later komt dit bijzonder populaire vervoermiddel terug op de markt met een elektromotor.
Van de Velo Solex werden er zo’n 8 miljoen verkocht. Deze wordt overigens nog steeds verkocht onder de naam ‘Black and Roll’.

De nieuwe e-Solex ziet er gelijk uit als zijn voorganger, maar is wel opnieuw gestyled door Pininfarina, het Italiaanse designhuis dat onder meer verantwoordelijk is voor de styling van Ferrari, verschillende Jaguars en Alfa Romeo’s. De update is dan ook bijzonder geslaagd. De retrostijl is nog duidelijk, al zijn de lijnen veel vloeiender geworden en wordt het zwarte geheel mooi geaccentueerd met rood.

Helm
De 400 watt elektromotor zit in de naaf van het achterwiel waardoor er geen verlies aan vermogen is. Het lijkt als of boven het voorwiel het moptortje zit maar dat is een opbergplaats voor kleine spullen en een stijlverwijzing naar vroeger.

In Belgie is een helm verplicht voor zowel de 35 km/u- als de 25 km/u-versie, die op het fietspad moet. In Nederland is dat niet het geval.

De batterij die is aangebracht in het frame is van het nieuwste lithium-metaal-polymeertype, Dat houdt in 500 volledige oplaadbeurten (1.000 halve) en voor een actieradius van zo’n 50 kilometer. In vier uur laad je de batterij voor 70% op, voor een volledige oplaadbeurt heb je acht uur nodig.

Pure fun
De e-Solex heeft een gewicht van 40 kilo en wanneer alles een beetje meezit haal je gemakkelijk 38 km per uur. De prijs van de e-solex ligt rond de 1600,= maar tanken is dan ook verleden tijd. Er zijn nog verschillende accessoires als optie leverbaar. Eind november staat de e-Solex bij de dealers van de D’Ieterengroep.

Zie ook voor meer info: www.e-solex.be

Bron: hln.be

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.