Dark Mode On / Off

Groene kaart mee op autovakantie buitenland

groene kaart moet mee naar buitenland

In het buitenland is de groene kaart het bewijs dat de auto verzekerd is

Behoor jij ook tot de grote groep vakantiegangers die de komende zomer, met de auto richting het zuiden afreist? Dan is het raadzaam om vooraf goed na te gaan wat je allemaal bij je moet hebben. Naast alle kleding en proviand is het belangrijk om ook de groene kaart niet te vergeten.

Mocht zich onverhoopt iets voordoen dan kun je hiermee aantonen dat de auto verzekerd is. Ook staan op de groene kaart van alle landen nuttige adressen en telefoonnummers waarmee je contact kunt opnemen mocht zich een ongeluk voordoen. Ook in geval van pech of diefstal kun je dan snel handelen.

Kopie van de groene kaart

Niet in alle landen is het bij je hebben van de groene kaart verplicht. Soms is ook een kopie ervan voldoende. Ga je echter richting Oost Europa dan is het wel verplicht om de officiële groene kaart te kunnen tonen. Om ongemakken te voorkomen tijdens je vakantie is het altijd beter om de officiële groene kaart te kunnen tonen. Vooraf een kopie maken van alle belangrijke documenten zoals paspoort, rijbewijs en ziektekostenverzekering is altijd verstandig. Stop deze bij je medereiziger in de tas. Zo heb je altijd nog de juiste gegevens bij de hand.

Let wel op dat alle documenten nog voldoende lang geldig zijn. Kijk ook op de groene kaart hoelang deze nog geldig is en vraag anders bijtijds een nieuw exemplaar aan.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.