Dark Mode On / Off

Herenfiets gaat mogelijk verdwijnen

Elektrische fiets blijft zeer gewild

Herenfiets gaat mogelijk verdwijnen | Door verbeterde stevigheid maakt de damesfiets de herenfiets in de toekomst overbodig.

Stang voor stevigheid

Een herenfiets is stevig. In vroeger tijden moest dat wel. De herenfiets was door de stang, het driehoeksmodel in het frame, het optimale model voor de stevigheid van de fiets. Toen ook de dames gingen fietsen, kon dat natuurlijk écht niet met een stang. Het op- en afstappen was voor de dames, die in die tijd enkellange rokken droegen, vrijwel onmogelijk. Daarom werd er voor de dames de iets minder stevige damesfiets met een dwarsstang die lager lag en schuin werd geplaatst.

Tijden veranderen

Nu zijn de tijden veranderd. Het lijkt erop dat we over enkele jaren geen herenfiets meer kunnen aanschaffen. De Fietsersbond, Fietsberaad en de organisatie veiligheid NL zijn er namelijk groot voorstander van dat ook de heren zich gaan voortbewegen op een damesfiets. De stang die voorkomt op een herenfiets, in vroeger dagen nodig om een fiets meer stevigheid te geven, blijkt vandaag de dag niet meer nodig te zijn.

Ongevallen

De organisaties vinden dat de tussenstang maar al te vaak leidt tot een ongeval. Het op- en afstappen is voor veel fietsers op een damesfiets veel gemakkelijker. De tijd van herenfietsen lijkt hiermee zijn langste tijd te hebben gehad.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.