Dark Mode On / Off

Hoe haal ik een roestvlek uit kleding

Roestvlek verwijderen uit kleding

Roestvlekken in lichte kleding en op lichte stoffen kun je te lijf gaan door de vlek met citroensap te besprenkelen, daarna goed uitspoelen.

Is de vlek ontstaan in gekleurd katoen, wol, linnen, of zijde besprenkel de vlek dan met verwarmde citroensap, daarna goed uitspoelen met koud water en vervolgens wassen volgens wasvoorschrift.Tevens kun je een roestvlek bestrooien met zout, goed laten intrekken en daarna afborstelen of een roestvlek laten weken in zure melk.

Probeer een roestvlek nooit te verwijderen met zeep.

Roest uit kleding halen met zuiveringszout:

  • Laat de vlek weken
  • Maak een mengsel van drie eetlepels zuiveringszout en koud water in een kom of in de gootsteen.
  • Meng tot de zuiveringszout volledig is opgelost.
  • Laat het kledingstuk er maximaal 30 minuten in weken.
  • Wacht tot het mengsel begint te schuimen. Dit zal geleidelijk de roestvlek uit de vezels oplossen.
  • Was de zuiveringszout uit het kledingstuk met schoon water.
  • Herhaal het proces als je bijzonder zware roest moet verwijderen. In dit geval kan je het zuiveringszoutmengsel langer laten zitten.
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.