Dark Mode On / Off

IJsland

Een zomervakantie doorbrengen op IJsland is bepaald geen koude vakantie. Een ongelooflijk zachte zomer met veel licht, zon, kleuren en een mooie natuur. Een overtocht naar het land van de trollen en de elfen is meer dan de moeite waard. Een paar uur vliegen na de drukte van ons land kom je terecht in een groene ruimte. Het is het eind van de wereld. Hotel Budir aan de voet van de vulkaan Snaeffellsjoekel geeft je het gevoel te zijn in niemandsland.

Groot geloof in trollen en elfen

Vanaf het vliegveld van Reykjavik met een stoere terreinwagen naar het IJslandse schiereiland Snaefellsness met fraaie stranden evenals in Zuid Frankrijk of Spanje maar dan met inktzwart zand. Mensen komen hier bijna niet. Na aankomst in het kleine hotel wacht een voortreffelijke maaltijd. Groot is het geloof in trollen en elfen. Zo erg zelfs dat soms wegen worden omgelegd. De vulkaan is een van de grootste energiecentrales ter wereld.

Zomers stijgt het kwik dikwijls tot boven de 20 graden waarbij een lekker zonnetje. 24 uur per etmaal is het licht. Wie moe wordt van de overvolle stranden aan de Middellandse zee is hier goed op zijn plek. Strand, zee en een geweldige natuur met ongekende ruimte. Zomers kan je een trip met de boot maken om walvissen te gaan zien. De meeste van de 280.000 IJslanders wonen in Reykjavik. Aan de rand van de stad staat het luxe viersterrenhotel Nordica. Het hotel beschikt over een uitmuntend spa centrum.

Blue Lagoon

Veel IJslanders rijden na een dag hard werken naar de Blue Lagoon. Een lagune verwarmd door het binnenste van de aarde. Het water heeft altijd een temperatuur van tussen de 36 en 39 graden. Het is heerlijk warm en ontspannend en bevat bovendien allerlei natuurlijke ingrediënten. Uitgaan kun je goed in Reykjavik. Voor bijna iedere kroeg staat een rij mensen. Na middernacht ondergaat de stad een metamorfose. Is het overdag rustig en stil, na middernacht wordt het overal druk en beginnen de IJslanders aan hun ontspanning!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen