Dark Mode On / Off

‘Lekker voor weinig’

Diabetes Kookboek

‘Lekker voor weinig’ | Nieuw kookboek laat zien dat gezond en lekker eten niet duur hoeft te zijn

‘Lekker voor weinig’

Sinds het begin van de economische crisis gaan veel Nederlanders zuiniger om met eten. Ze geven minder uit aan eten buitenshuis en besparen vaker op de dagelijkse boodschappen. Maar kun je dan nog wel gezond én lekker eten? En hoe doe je dat? Het kookboek ‘Lekker voor weinig’ van het Voedingscentrum en het Nibud bewijst dat gezond én lekker eten niet duur hoeft te zijn.

‘Lekker voor weinig’ bevat smaakvolle recepten voor een warme maaltijd, voor een prijs van gemiddeld 2 euro per persoon. Alle recepten zijn gebaseerd op de Schijf van Vijf. De prijzen bij de recepten zijn doorberekend door het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting).

Kosten van onze voeding
Per dag geeft een Nederlandse man gemiddeld €6,40 uit aan voeding (ontbijt, lunch, warme maaltijd, tussendoortjes en dranken). Een vrouw komt uit op €5,89. Voor de warme maaltijd geven vrouwen dagelijks gemiddeld €2,34 uit, mannen €2,41. Met de recepten in ‘Lekker voor weinig’ kunnen consumenten per jaar een behoorlijk bedrag besparen, alleen al op de warme maaltijd.

Bespaartips
Naast recepten staan er in het boek tips om slimmer te kopen, te koken en te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan het afmeten van pasta en rijst en de koelkast op de juiste temperatuur zetten (4°C). Ook bevat het boek een overzicht met groenten die verkrijgbaar zijn per seizoen.  Door te kiezen voor seizoensgroenten die op dat moment verkrijgbaar zijn, ben je vaak goedkoper uit. Daarnaast is er een handige ‘Restjes top 10’ in het boek opgenomen, waarmee consumenten tips krijgen wat ze kunnen doen met een restje dat ze nog hebben liggen (bijvoorbeeld aardappelen of broccoli).

Het boek kost €12,95 en is te bestellen via de webshop van het Voedingscentrum: www.voedingscentrum.nl/webshop.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen