Dark Mode On / Off

Malika Oufkir – De Gevangene

Beste Nederlandse boek ooit.

Malika Oufkir | Gedurende 20 jaar wordt zij op verschillende en vreselijke plaatsen in het zuiden van Marokko gevangen gehouden.

Het boek De Gevangene van Malika Oufkir is erg indrukwekkend. Het vertelt het aangrijpende verhaal van de jonge Malika die op 5-jarige leeftijd wordt geadopteerd door de Marokkaanse koning Hassan II om als speelkameraadje voor zijn dochtertje te dienen. 11 Jaar lang woont Malika in het paleis, afgezonderd van haar familie.

In 1972 verandert de situatie. Malika’s vader pleegt een mislukte staatgreep en wordt geëxecuteerd. Malika, haar moeder en broertjes en zusjes worden gevangen genomen. Gedurende 20 jaar worden zij op verschillende en vreselijke plaatsen in het zuiden van Marokko gevangen gehouden.

In haar boek vertelt Malika dit ontzagwekkende verhaal zeer realistisch. Het is alsof je er zelf bij bent! Gruwelijk en prachtig.

Uitg. De Boekerij

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.