Dark Mode On / Off

Met deze senioren fiets wordt fietsen weer leuk! 

Fietsen kost minder inspanning met een e-bike

Fietsen kost minder inspanning met een e-bike

Hoewel de zomer officieel nog niet zijn intrede heeft gemaakt, lijkt het door de heerlijke temperaturen en de vele zonnige dagen al maanden zomer! Het is dan ook goed weer om er op uit te trekken en de bloeiende natuur tegemoet te fietsen. Echter is fietsen niet voor alle senioren een vanzelfsprekend goed. Zeker het maken van lange fietstochten doet een beroep op conditie, maar ook op evenwicht en stabiliteit. Gelukkig is er een fiets ontworpen die senioren tegemoetkomt in deze kwalen, namelijk de elektrische senioren fiets!

Trapondersteuning en een lage instap

Een elektrische senioren fiets is een e-bike. Dit houdt in dat de fiets is voorzien van een krachtige motor, die in combinatie met de accu trapondersteuning biedt. Het voordeel hiervan is dat u lange afstanden kunt fietsen met een steuntje in de rug. Fietsen op zo’n fiets kost namelijk minder inspanning waardoor fietsen toegankelijk wordt voor iedereen met een verminderde conditie. U raakt minder snel uitgeput, waardoor fietsen weer leuk is.

Echter bestaan er vele soorten elektrische fietsen. Zo zijn er tegenwoordig elektrische stadsfietsen, elektrische toerfietsen en zelfs elektrische mountainbikes. Een elektrische senioren fiets is echter anders dan deze fietsen en verdient dan ook een eigen categorie. Deze fiets speciaal voor senioren heeft namelijk een aangepast frame. Deze is voorzien van een lage instap, op stoeprand hoogte. Zo stapt u op- en af zonder uw been hoog op te moeten trekken. Het voordeel hiervan is dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u uit balans raakt. Voor senioren waarvoor dit een heikele kwestie blijft, is er ook de elektrische driewieler. Dit is ook een e-bike met een lage instap, maar dan met twee achterwielen. Dit type biedt meer stabiliteit, waardoor de balans ook tijdens het fietsen bewaard blijft.

Recreatief fietsen of een rit naar de supermarkt

Een elektrische senioren fiets kan gebruikt worden voor het maken van lange fietstochten door het groenrijke Nederland. Er bestaan tal van uitgestippelde fietsroutes die u kunt ontdekken. Naast dat recreatief fietsen weer toegankelijk wordt, zijn alledaagse fietstochtjes naar bijvoorbeeld de supermarkt ook stukken eenvoudiger met de seniorenfiets. Dankzij de trapondersteuning putten deze ritten u niet meer uit als voorheen. Met zo’n fiets fietst u zelfs met tegenwind fluitend over het fietspad.

Fietsen is een groot goed voor de algehele gezondheid. Zeker als u al op leeftijd bent is fietsen een goed, maar ook leuk middel om de spieren en gewrichten soepel te houden. Ook draagt de gezonde buitenlucht bij aan het immuunsysteem. De voordelen van een e-bike voor senioren zijn dus groot!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen