Dark Mode On / Off

Noorwegen: van de fjorden tot de poolcirkel

Noorwegen van de fjorden tot de poolcirkel

Dat Noorwegen tot de mooiste landen van Scandinavië en zelfs van Europa behoort, is voor zij die het land bezocht hebben geen geheim meer. Wil je een prachtige rondreis maken door een adembenemend land met uitgestrekte natuurgebieden, een rijke cultuur en typische tradities tijdens Voorjaarsvakantie 2024? Dan is Noorwegen perfect als reisbestemming. Hier kom je meer te weten over dit vakantieland.

Hieronder gaan we wat dieper in op enkele van de belangrijkste redenen om dit land te bezoeken tijdens je vakantie:

Die magische fjorden in Noorwegen

Wie Noorwegen zegt, zegt ook fjorden, want deze indrukwekkende natuurfenomenen zijn ongelofelijk typerend voor dit land. Het woord ‘fjord’ is afkomstig uit de oude Vikingtaal en betekent zoiets als ‘waar je doorheen gaat of reist’. In die zin is het een beetje vergelijkbaar met het woord ‘ferry’ in het Engels – of ‘ferje’ in het Noors.

Dit zijn de mooiste fjorden van het land:

1. De Hardangerfjord

Deze fjord creëert een uniek contrast met de natuurrijke omgeving dankzij zijn azuurblauwe kleur. Ook de steile rotswanden geven het geheel een imposante indruk. Een goede tip: de Hardangerfjord ligt vlak bij Bergen, dus breng ook zeker een bezoekje aan deze grote stad.

2. De Nordfjord

Met zijn 106 kilometer behoort de Nordfjord tot de langste van het land. Hij bevindt zich in de Sogn og Fjorden-provincie en komt uit aan het Jostedalsbreen gletsjerpark. Je maakt er prachtige wandelingen langs een van de vele zijarmen van de fjord door de groene natuur.

3. De Geirangerfjord

De Geirangerfjord is dan misschien wel een stukje korter, namelijk 15 kilometer, maar even goed het bezoeken waard. Het is in feite een zijarm van de grotere Storfjord en vooral populair vanwege de watervallen die er te vinden zijn. Denk maar aan ‘De Zeven Zusters’, ‘De Vrijer’ en ‘De Bruidssluier’. Interessant om te weten is dat er regelmatig cruiseboten door de fjord varen en dat je ook altijd zelf een tochtje kunt maken op een kleiner schip.

De poolcirkel: reis naar het het einde van de wereld

Als er een plek is die je moet bezoeken tijdens je vakantie in dit land, dan is het wel Spitsbergen. Dit is immers de plaats waar de zon tijdens de winter het langst zichtbaar is als gevolg van de unieke positie ten opzichte van de zon en de Noordpool.

Tijdens de zomermaanden valt de zon op de Noordpool, waardoor het er dan een paar weken lang altijd even licht blijft. Dit ongelofelijke fenomeen, de zogenaamde middernachtzon, is een van de redenen waarom Noorwegen zo’n populaire reisbestemming is.

Wat heeft de Noorse natuur nog te bieden?

Naast de fjorden en de poolcirkel zijn er nog andere goede redenen om dit Scandinavische land uit te kiezen voor een rondreis. Denk maar aan het Mjøsa-meer in het zuiden van het land, dat met zijn 365 vierkante kilometer een van de grootste van het land is. Je kan het meer van dichtbij bezichtigen tijdens een tocht op ‘de Witte Zwaan’, de oudste raderboot ter wereld die al sinds 1856 gebruikt wordt.

Fan van bergwandelingen? Vergeet dan niet het Scandinavisch Hoogland, ook het wel het Scandinavisch Hooggebergte of Kjølen genaamd, te bezoeken. De bergketen loopt van het noordoosten naar het zuidwesten van Noorwegen, recht door het Scandinavische Schiereiland en vormt dus als het ware de ruggengraat van dit prachtige land.

Of je nu houdt van enorme fjorden, lange wandelingen door de natuur of fenomenale meren. Rondreis Noorwegen is perfect als vakantiebestemming.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen