Dark Mode On / Off

Om deze redenen zou jij een elektrische bakfiets moeten kopen

We zien ze allemaal weleens voorbij rijden: de elektrische bakfiets. Zo een fiets biedt jou de kans om het behulp van een motortje grotere spullen te vervoeren. Voor ons als 50-plussers kan zo een fiets ook echt een uitkomst zijn in het dagelijks leven. Heb je er wel eens over nagedacht om een elektrische bakfiets aan te schaffen? Vergeet dan niet eerst dit artikel te lezen.

Fietsen door weer en wind

Het eerste voordeel van zo een elektrische cargo bike is natuurlijk dat deze jou met behulp van een motortje een handje helpt om vooruit te komen. Dit biedt jou de kans om door weer en wind te fietsen, en zo dus met een beetje slecht weer te kunnen gaan en staan waar je wilt. Zo zal een beetje wind jou niet meer weerhouden om even langs de supermarkt of langs vrienden te gaan. Daarnaast kan de elektrische bakfiets jou ook nog eens een steuntje in de rug geven wanneer je een steile brug of heuvel op fietst. Nu krijg je in ons land natuurlijk niet echt te maken met extreme hoogte verschillen, maar zo nu en dan zal je nog wel eens een steile brug tegenkomen.

Vervoer meer spullen

Een ander belangrijk voordeel van de elektrische bakfiets, is natuurlijk de grote bak die aan de voorkant van de fiets bevestigd is. Je kunt je vast wel voorstellen dat je met deze bak een stuk meer kunt vervoeren dan dat op een normale fiets lukt. Dat zorgt er natuurlijk weer voor dat je als je veel boodschappen moet doen, de auto niet meer hoeft te pakken. De boodschappen passen gewoon in de fiets, en dankzij de elektrische motor hoef je je ook geen zorgen te maken dat het fietsen te zwaar zal worden. Verder kun je natuurlijk nog veel meer dan alleen boodschappen vervoeren met de bakfiets. Zo kun je bijvoorbeeld je hondje meenemen naar een leuk park om daar een wandeling te maken.

De fysieke gezondheid en het milieu

Al de voordelen die hierboven genoemd staan, zorgen ervoor dat je sneller de fiets neemt, en de auto vaker zal laten staan. Nu zal een beetje wind jou niet meer tegenhouden om op de fiets boodschappen te gaan doen! Natuurlijk biedt dit een enorm voordeel voor je fysieke gezondheid. Fietsen is namelijk een activiteit waarbij jij je cardiovasculaire gezondheid verbetert. Hierdoor zal je een betere conditie krijgen en zal je je bloedsomloop stimuleren. Dit zijn allemaal zaken die belangrijk zijn voor onze fysieke gezondheid, vooral wanneer we ouder worden. Daarnaast zal je, door het frequenter nemen van de fiets, ook nog eens het milieu minder belasten. Je vermindert namelijk zo de CO2-uitstoot. Verder bespaar je natuurlijk ook benzinekosten.
Zo zijn er voldoende redenen op te noemen waarom het aanschaffen van een elektrische bakfiets een goed idee is. Er zijn veel verschillende modellen beschikbaar. Zo kun je een elektrische fiets kopen bij qicq.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen